Fudbal

"Napravljen je skandal tamo gdje ga nema" Kapiten reprezentacije Srbije konačno progovorio o spornoj situaciji

Pred utakmicu polufinala kupa i velikog derbija između Ajaksa i Fejnordau Roterdamu holandski mediji bruje od neizvjesnosti da li će kapiteni Dušan Tadić i Orkan Kokču rukovati.

Turčin odbija da se rukuje sa Tadićem
FOTO: VTR SPOR/TWITTER/SCREENSHOT

Za kapitena Ajaksa i fudbalske reprezentacije Srbije, pitanje rukovanja je nepotrebno.

– Naravno da ćemo se rukovati. To uvijek radimo – rekao je Tadić odbacujući neizvjesnost koju naglašavaju holandski mediji.

Nakon prethodnog prvenstvenog derbija holandski mediji su objavili da je kapiten Fejenorda Kokču izbjegao da se rukuje sa Tadićem pokazavši tako nezadovoljstvo što kapiten Ajaksa jedini među kapitenima klubova Erdivizije nije nosio traku s posvetom žrtvama zemljotresa koji je 6. februara pogodio Tursku i Siriju.

Srpski as kaže da su mediji prikazali samo kratku scenu susreta sa Turčinom na sredini terena.

– Sve je bilo u redu, kao i uvijek. Kokču mi je pružio ruku, ali je u trenutku izabrao pogrešnu stranu, nije vidio gdje sam ja u tom trenutku, pa se okrenuo sudiji, a ja sam već prošao. To je ono što se vidjelo u dvije-tri sekunde TV snimka. Naravno da smo se rukovali, ali to nije bilo zanimljivo. Napravljen je skandal tamo gdje ga nije bilo – kaže Dušan Tadić.

Pročitajte još

Kapitenska uloga Tadića u Ajaksu i reprezentaciji je nekoliko puta bila tema raznih medijskih napisa. 

– Ajaks nema striktnu politiku oko simbola kapitenske trake. Klub podržava sve društvene akcije, ali ne može svoje simbole da mijenja od utakmice do utakmice – kaže Tadić.

Ajaksu je derbi protiv Fejenorda posljednja prilika da ostane u borbi za trofej, ali Tadić je svjestan da je titula praktično izgubljena.

– Teško ćemo odbraniti titulu. Zaostajemo za Fejenordom osam bodova sedam kola prije kraja. Nismo se predali, ali smo svjesni situacije. Nadam se da će utakmica sezone biti finale Kupa – rekao je Dušan Tadić, kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije, prenosi Informer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije