Fudbal

"U Srbiji se fudbal ne bi igrao" Kapiten reprezentacije Srbije kritikovao Holanđane

Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije i Ajaksa, oštro je kritikovao odluku holandske kuće fudbala da se za najmanje incidente prekidaju utakmice kao što je to bilo u Groningenu.

dUŠAN Tadić
FOTO: COR LASKER/EPA

Navijači bivšeg Tadićevog kluba su na Euroborgu, prije duela Groningena i Ajaksa, bacili u teren nekoliko dimnih bombi i sudija je već u devetom minutu prekinuo utakmicu. Dva dana kasnije je nastavljena pred praznim tribinama i Kopljanici su slavili 3:2 golom i asistencijom našeg asa.

Pročitajte još

Tadić, koji je trpio kritike tamošnjeg javnosti iako za igre iako i ove sezone ima “dabl dabl” učinak, sada je napao Fudbalski savez Holandije.

Poslije dva dana završen meč, gol i asistencija Tadića na zatvorenom stadionu Groningena

– U Holandiji je ponekad normalno da se miš pretvori u slona. Ako prekinete svaku utakmicu za svaku bačenu čašu, u nekim zemljama fudbal se više neće igrati. U Srbiji na primjer? Da, tačno – počeo je Tadić.

Ipak, slika djece na tribinama ga je jako pogodila.

– Moramo da razgovaramo o ovome. Vidio sam slike uplakane djece u nedjelju. To me rastužuje, jer kao igrači želimo da ih motivišemo da u nekom trenutku budu profesionalni fudbaleri – rekao je Tadić, ali nije za to da se prekidaju mečevi.

– Sada počinioci dobijaju pažnju koju žele i mi rastužujemo malu djecu koja žele da vide idole. Vidjeli su devet minuta Groningen – Ajaks, kakvu poruku time šaljete? Ne razumijem i mislim da je smiješno. Ispraznite stadion ili okačite mrežu i igrajte fudbal za navijače – završio je Tadić.

Srpski reprezentativac je tako očitao lekciju Holanđanima, koji se protiv huliganizma bore na čudan način, posebno što je ovo čak sedma utakmica u nizu koja je prekinuta proteklog vikenda. Prije toga su prekinuti Utreht – RKC, Volendam – Sparta Roterdam, Tvente – Nec, kao i još tri nižerazredne utakmice, prenosi Sportal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije