Fudbal

"Nećemo budalu u klubu" Najvećem Tadićevom kritičaru navijači ZABRANILI povratak u Ajaks

Fantastične godine je Dušan Tadić imao u Ajaksu, vratio je taj klub u vrh evropskog fudbala i zbog toga izazvao zavist kod mnogih.

Vesli Snajder
FOTO: REMKO DE WAAL/EPA

Recimo kod Veslija Snajdera, koji je kao malo ko u Holandiji kritikovao srpskog asa, pogotovo tokom prošle godine.

I kada je Tadić otišao u Fenerbahče, otvorila se prilika da se Snajder vrati u Ajaks, za koji je igrao od 2002. do 2007. godine. Međutim, naletio je nekadašnji holandski reprezentativac na tvrdo. Od tog posla neće biti ništa.

Jer, digli su glas navijači Ajaksa, ono najtvrđe jezgro i žestoko se usprotivili dolasku Snajdera u rukovodstvo kluba.

Pročitajte još

– Da budemo potpuno jasni: ova budala nije dobrodošla u naš klub! To smo mu otvoreno poručili prije tri godine, da je persona non grata u Ajaksu. I to ne važi za samo nekoliko patetičnih godina, koliko su potrajala njegova dva propala braka, nego zauvijek. Vesli, ako je i jedan odsto glasina o tvom povratku u Ajaks tačno, ti si onda više od idiota. Ako je to tačno, ti si šizofrenik – poručili su navijači Ajaksa preko društvenih mreža, o čemu bruje danas holandski mediji.

Šta je to uradio Snajder čime se toliko zamjerio fanovima kluba za koji je nekada igrao? Time što je napravio zaista neobičan potez: oproštajnu utakmicu, na kraju karijere, zakazao je u Utrehtu, u svom gradu, ali na stadionu kluba za koji nikada nije igrao. I to mu nikada navijači Kopljanika nisu oprostili, shvatili su to kao uvredu za Ajaks, navodi Mozzart sport.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije