Fudbal

NEMA POMAKA FSS i Kolubara tjeraju svoje do kraja

Nema najavljivanog dogovora predstavnika Fudbalskog saveza i advokata Kolubare o eventualnom zaključenju spora pred domaćim organima.

FK Kolubara
FOTO: FKKOLUBARA.1919/INSTAGRAM

„Slučaj Kolubara“ dobiće, najvjerovatnije, epilog na Sudu za sportsku arbitražu.

Pročitajte još

Posljednjih dana aktuelne su bile najave o potencijalnom rješenju unutar FSS, pogotovo poslije privremene mjere institucije iz Lozane.

Sastanci najavljivani za „sutra“ nisu ni održani, „pješčanik“ polako curi i najavljuje da će obje strane ići do kraja.

Kako vrijeme odmiče, tako su i akteri obavezni da poštuju rokove, propisane pravilima rada CAS-a.

O predmetu „Kolubara protiv FSS“ odlučivaće Tročlano vijeće tribunala. Lazarevčani, kao tužioci, i srpska kuća fudbala, na suprotnoj strani, imaju pravo da izaberu po jednog arbitra. Trećeg, predsjednika Vijeća arbitara, delegiraće Sekretarijat tribunala. Strane su se već izjasnile i stvorile pretpostavke izbora Tročlanog vijeća.

Automatski, angažovanje većeg broja arbitara, od uobičajenog pojedinca, podiže i troškove spora. Do 5. jula, obje strane dužne su da uplate poveće takse. Često se, zbog visine novčanih zahtjeva, institut troškovnika koristi kao vid pritiska.

U slučajevima angažovanja sudije pojedinca, tuženi ima pravo da zahtjeva od tužioca uplatu kompletnog iznosa, uz obavezu da po epilogu izmiri obavezu. U predmetu „Kolubara protiv FSS“ slična praksa nije moguća, ali i polovina uplaćene takse dokazuje ozbiljnost učesnika u sporu. Ukoliko novac ne bude uplaćen do 5. jula, biće to signal odustajanja od predmeta.

I tako u krug, postoji niz proceduralnih „igranki“ do konačne odluke, 21. jula.

Sud u Lozani, poslije izrečene privremene mjere i suspenzije, imaće konačnu reč, upravo, na dan (ne)suđenog početka 18. šampionata Srbije. Izvjesno je – početak Super lige Srbije biće pomjeren. Prvobitni plan bio je za sedam dana, ali… U postojećim okolnostima i činjenici da će, najvjerovatnije, morati da bude sačekana presuda iz Lozane, moguća je i nova korekcija vremenskih rokova, navodi Sport klub.

Odluku o datumu početka prvenstva, da li i konačnu, trebalo bi da donese Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, na sjednici u petak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije