Fudbal

DAN D "Slučaj Kolubara" bi trebao dobiti svoj epilog

Utorak bi trebalo da donese odgovor na jedno od sudbinskih pitanja srpskog fudbalskog takmičenja – rješenje „slučaja Kolubara“.

FK Kolubara
FOTO: FKKOLUBARA.1919/INSTAGRAM

U toku dana, ispred podneva, planiran je sastanak predstavnika Fudbalskog saveza Srbije sa advokatima lazarevačkog kluba.

Pročitajte još

Prema načelnom planu, na zajedničkoj sesiji obje strane u sporu, mogle bi da dođu do kompromisnog rješenja i izbjegavanja konačne arbitraže Suda u Lozani. U tom slučaju, neophodne su i konkretne procesne radnje, nova odluka Disciplinske komisije i zaključenje tabele sa Kolubarom u najvišem fudbalskom društvu.

U slučaju da dogovor izostane, ili pravne mogućnosti budu iscrpljene, spor bi trebalo da bude zaključen 21. jula pred trećom, izvršnom, instancom – Sudu za arbitražu u sportu.

Da sve ide u pravcu dogovora i opstanka Kolubare u superligaškom društvu, potvrđuju informacije sa lica mjesta. Unutar FSS u toku su intezivne konsultacije u kojem sastavu bi elitni rang mogao da bude u narednoj sezoni.

Otuda u javnosti, više kao plod mašte i političkih uticaja, obitavaju teorije da će eventualno 18. mjesto popuniti Dubočica, ili čak trećeligaš Loznica (!). Nijedan od potencijalnih kandidata nema licencu za takmičenje u Mocart bet Super ligi i eventualna promocija kluba van zvanično registrovanih na „superligaškom radaru“ nosila bi u sebi potencijalnu uvredu najpopularnijem sportu. Doduše, ne prvu, niti posljednju.

U opticaju je i varijanta od 17 klubova, uz nekoliko potencijalnih finesa. U ovom trenutku, poslije skandaloznog slučaja i privremene mjere Suda za sportsku arbitražu u Lozani, možda bi i „varijanta 17“ bila najpravednija. Bez friziranja i dodatnih skandalizovanih detalja… Za sada, ovaj prijedlog nema značajniju podršku, navodi Sport klub.

-Slučaj Kolubara“ napravio je veliku štetu srpskom fudbalu. U svijetlu privremene odluke institucije iz Lozane, čula su se svakojaka objašnjenja i pominjani nevjerovatni propusti. Čak i da se materijal pred Disciplinskom komisijom FSS razlikuje od dostavljenog iz UEFA.

Neozbiljno bi bilo da skandalozni navodi, ako je vjerovati dobro obavještenima, budu zaključeni pukim dogovorom, bez grama lične odgovornosti. Srpska kuća fudbala, poslije epiloga „slučaja Kolubara“, neće smjeti olako da pređe preko sopstvene i utvrđivanja lične odgovornosti pojedinaca  – zaključuju iz Saveza.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije