Fudbal

FSS BEZ MILOSTI Zbog sumnjivih utakmica i namještanja Superligašu prijeti selidba u niži rang

Iako se, tri kola prije spuštanja superligaške zavjese, nalazi u mirnoj zoni plej-auta, Kolubari prijeti ispadanje iz superligaškog društva.

FSS BEZ MILOSTI Zbog sumnjivih utakmica i namještanja Superligašu prijeti selidba u niži rang
FOTO: SPORTSKI CENTAR FSS/SCREENSHOT

Prema saznanjima Sport kluba, razlog je više nego ozbiljan dvostruka dojava UEFA da je lazarevački klub učestvovao u sumnjivim utakmicama.

Kao „povratnik“, prema Disciplinskom pravilniku Fudbalskog saveza Srbije, Kolubaru sasvim izvjesno očekuje oduzimanje bodova, u rasponu od šest do 30.

– Klub, za koje nadležni organi UEFA dostave FS Srbije pisanu informaciju o tome da su činjenjem, ili nečinjenjem ugrozili, ili povrijedili integritet fudbalskih utakmica ili fudbalskog takmičenja, kazniće se oduzimanjem od šest do 30 bodova, ili kaznom od šest do 30 negativnih bodova, za dobijanje druge informacije od UEFA- između ostalog propisuje Disciplinski pravilnik FSS.

U istom članu, definisanim izmjenama od novembra 2019. godine, predviđena je i „diskvalifikacija u najmanje jedan rang takmičenja niže u odnosu na takmičenje, u kojem je klub bio učesnik u vrijeme izvršenja disciplinskog prekršaja“.

Da su Lazarevčani u više nego ozbiljnom problemu potvrđuju i posljednje informacije dostavljene Fudbalskom savezu Srbije iz Niona. Fudbaleri Kolubare učestvovali su u dvije obilježene utakmice – protiv Mladosti GAT u Novom Sadu (0:1) i Spartak Ždrepčeve krvi, u Lazarevcu (0:3).

Pročitajte još

Pravilnik FSS, usaglašen sa propisima evropske kuće fudbala, ne prepoznaje olakšavajuće okolnosti, niti novčanu kaznu u slučaju ponovljenog prekršaja. Jedinom tračku nade zeleno-crni mogu da se nadaju u mogućnosti da narednu sezonu počnu sa bodovnim minusom. A, to bi već bio ozbiljan presedan.

Uoči završetka 34. runde, smješteni u plej-aut grupu, fudbaleri Kolubare imaju 37 bodova. Minimalna kazna „minus šest“, smjestila bi Lazarevčane, u ovom trenutku, tik iznad baraž zone. Situacija će izvjesno biti dramatičnija u utorak veče, poslije direktnih obračuna ekipa iz donjeg dijela tabele. Lučanska Mladost, od 18.15 dočekuje Radnik, u isto vrijeme počeće duel Napretka i niškog Radničkog.

Prema najavama, poslije dostavljanja izjava i kompletiranja materijala, odluku o kažnjavanju donijeće Disciplinska komisija FSS, prenosi Sport klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu