Fudbal

Saga dobila epilog: Poznato koji će rang igrati Kolubara naredne sezone

Poslije burnih dešavanja na relaciji FSS, Superliga - Fudbalski klub Kolubara stavljena je tačka na slučaj koji je ustalasao javnost.

FK Kolubara
FOTO: FKKOLUBARA.1919/INSTAGRAM

Prema posljednjim informacijama, Lazarevčani neće biti izbačeni u Srpsku ligu, već će zauzeti preostalo upražnjeno mjesto u drugoligaškoj konkurenciji.

To bi trebalo da bude epilog još jedne neslavne epizode u srpskom fudbalu, koja je krenula nedavno signalima iz UEFA ka FSS da su Lazarevčani manipulisali rezultatom jedne utakmice.

Danas, nakon što je i Sportski sud u Lozani morao da interveniše i konačne odluke, tojest potvrde FSS o eliminaciji Kolubare iz elitnog ranga, dolazi vijest o tome da će Lazarevac, ipak, ostati blizak superligaškom društvu – doduše igraće u drugoj ligi.

Sport klub saznaje da je u pregovorima koji su doveli do ovakvog epiloga ključnu ulogu iznio potpredsjednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović.

Pročitajte još

Ovakav epilog, poslije svega, djeluje da je išao na ruku svima, i Superligi, i Savezu, na kraju krajeva i Kolubari koja je mogla i gore da prođe imajući u vidu optužbe sa kojima je bila suočena.

Jedina strana koja može ostati nezadovoljna je Loznica, koja se nadala da može popuniti upražnjeno mjesto u Prvoj ligi, uz novi stadion koji ima kao glavni adut u kandidaturi za plasman u viši rang.

Međutim, Kolubara je ovog puta imala prednost, navodi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu