Fudbal

Demanti iz FS Srbije "Navodi o Kolubari nisu tačni, proces tek na početku"

Fudbalski savez Srbije demantovao je da je Sportski sud u Lozani (CAS) presudio u korist Kolubare i da će Lazarevčane morati da vrate u Superligu.

Fudbaleri Kolubare
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA/FACEBOOK

Ranije tokom današnjeg dana pojavila se informacija kako je CAS privremeno stavio van snage odluku Fudbalskog saveza Srbije da se Kolubari oduzme devet bodova, čime je ovaj klub stekao pravo da se nadmeće u Superligi i naredne sezone.

Pročitajte još

Međutim, vrlo brzo se oglasio i FSS.

– Nisu tačni navodi da je CAS usvojio žalbu FK Kolubara, naprotiv odluke Disciplinske komisije i Komisije za žalbe FSS ostaju na snazi do okončanja postupka pred CAS, ali se neće sprovoditi. FSS je imenovao advokatski tim i ima rok da dostavi svoj odgovor na žalbu FK Kolubara do kraja slJedeće sedmice.

Dakle, postupak je tek u početnoj fazi, CAS danas nije odlučivao o žalbi FK Kolubara. Istovremeno, CAS je vodio računa o značaju koje postupak ima po učesnike i činjenice da je prvenstvo 2022/2023. okončano, a da je saglasnošću obje stranaE planirano da odluka po žalbi FK Kolubara bude donijeta prije početka prvenstva 2023/2024. CAS je na stanovištu da zbog prethodno navedenog neće da prejudicira svoju odluku o žalbi FK Kolubara ni na koji način kojim se pogoduje ili pravi šteta nekoj od strana – naglasili su u Fudbalskom savezu Srbije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije