Fudbal

ZVANIČNO Pomjeren početak Superlige, poznata i sudbina selektora

Superliga Srbije počeće 29. jula, a ne sedam dana ranije kako je bilo planiranio - odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Trening centar FSS
FOTO: FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE

Ovo znači da će doći i do pomjeranja žrijeba rasporeda.

U Superligi Srbije je do problema sa žrijebanjem parova i kalendarom došlo prethodnih sedmica, kada je Sud za sportsku arbitražu u Lozani zamrznuo odluku FSS kojom se Kolubari oduzima devet bodova i kojom se ona prebacuje u Prvu ligu Srbije zbog navoda o namještanju, prenosi Sportal.

Pročitajte još

Saopštenje FSS poslije sjednice Izvršnog odbora prenosimo u cjelosti:

– U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora FSS kojom je predsjedavao Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Usvojene su liste sa imenima članova nezavisnih tijela Fudbalskog saveza Srbije koja će ići na usvajanje članovima Skupštine FSS. Radi se o članovima Nadzornog odbora, Odbora za sprovođenje izbora, Disciplinske i etičke komisije, Disciplinskom inspektoru, Komisije za žalbe, Komisije za licenciranje klubova (prvostepeni organ) i Komisije za žalbe (drugostepeni organ). Donijeta je odluka o nastavku saradnje sa Nikolom Lazetićem, direktorom mlađih selekcija FSS, kao i selektorima Radovanom Krivokapićem (U19), Aleksandrom Lukovićem (U18) i Jovanom Damjanovićem (U17) koji je postavljen za selektora kadetske selekcije. Za direktora sportskog sektora FSS imenovan je Miroslav Tanjga, a za Oficira za integritet Bogdan Đurđević.

Usvojena je odluka koja se odnosi na Kalendar takmičenja FSS za takmičarsku sezonu 2023/24. Pomjeren je start u Superligi Srbije za sedam dana, odnosno 29. jul 2023. godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije