Fudbal

ODLIČAN U NJEMAČKOJ Popović: Želja mi je da zaigram u Srbiji

Željezničar Sport tim je poznat kao veliki rasadnik talenata, a mnogi fudbaleri koji su ponikli na Predgrađu sada igraju u prvoligaškim ekipama BiH, Srbije, Hrvatske i drugih zemalja.

ODLIČAN U NJEMAČKOJ Popović: Želja mi je da zaigram u Srbiji
FOTO: PRIVATNA ARHIVA / USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Pred najvažnijim korakom u karijeri je i Aleksa Popović, napadač koji je trenutno član „Dojčland fuzbal internata“.

U pitanju je akademija u njemačkom gradu Rozenhajmu koja sarađuje sa velikim brojem klubova među kojima su Bajern i Minhen 1860.

On nastupa za juniorski tim, a svojim partijama skrenuo je pažnju menadžera i čelnika mnogih klubova.

S obzirom da mu slijedi prelazak u seniore dobro će odvagati koju ponudu će prihvatiti.

– Nemam nikakvih prepreka da zaigram za lokalni klub u Rozenhajmu, ali su oni u četvrtom rangu. Ambicije su mi dosta veće, moj cilj je da se profesionalno bavim fudbalom i najmanje što bih prihvatio je treća liga Njemačke. Međutim, želja mi je da igram na našim prostorima, ranije sam, kao kadet, boravio u Vojvodini i znam da se u Srbiji odlično radi sa mladima. Bilo je nekih kontakata, nadam se da će ih biti još i da ću od ljeta zagrati u Superligi Srbije – rekao je Popović.

Sudbina je htjela da se ne dokazuje u svojoj Banjaluci već u inostranstvu.

Roditelji su odlučili da se zbog posla presele u Njemačku. Bilo mi je teško kada sam odlazio iz Željezničar Sport tima, taj klub mi nikada neće izaći iz srca i misli. Bilo je lijepih i manje lijepih trenutaka, a ovom prilikom zahvaljujem se Radomiru Popoviću, Branislavu Kruniću, kao i svim ostalim trenerima i bivšim saigračima. Doći ću uskoro tamo, sigurno ću da posjetim Predgrađe – dodao je Popović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije