Fudbal

Partizan odgovorio Zvezdi "Sad smeta Jovanović, smetao im je i Mažić, utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni"

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem nakon dešavanja na meču sa Radnikom u Surdulici.

Partizan odgovorio Zvezdi "Sad smeta Jovanović, smetao im je i Mažić, utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni"
FOTO: FK PARTIZAN

Partizan je pobijedio radnik 2:1, a posluhe tog meča saopštenjem se oglasio FK Crvena zvezda, u kom je navedeno da sudija Srđan Jovanović cilajno pomaže crno-bijelima.

Saopštenje iz Humske prenosimo u cjelosti.

“Fudbalski klub „Partizan“ je prinuđen da se oglasi nakon utakmica koje su juče odigrane u okviru domaćeg fudbalskog prvenstva. Iako to nerado činimo, dužni smo da se oglasimo i zaštitimo Klub, stručni štab, igrače, ali i ostale časne fudbalske radnike i klubove u Srbiji.

Juče smo mogli da posvjedočimo dobro poznatom maniru ponašanja jednog fudbalskog kluba, koji je nevješto pokušao da podmetanjem i besmislenim insinuacijama, uz povike ”Drž'te lopova”, dovede u zabludu fudbalsku javnost.

Na utakmici Radnik – Partizan, protiv Partizana su dosuđena dva kaznena udarca, od kojih je prvi opravdano poništen nakon što je glavni sudija na terenu Miloš Milanović, provjerom VAR snimka utvrdio da nema elemenata za kazneni udarac.

Istog dana, na utakmici u Beogradu, u korist Crvene Zvezde svirana su dva kaznena udarca, od kojih će prvi zasigurno ući u anale fudbalske igre u Srbiji, kao jedan od najkomičnijih jedanaesteraca ikada dosuđenih. Sudar glavama dva igrača koja su bila u skoku i nakon što je igrač domaćeg tima prethodno rukom udario u lice igrača gostujuće ekipe, okarakterisan je kao jedanaesterac…

Ipak to nije smetalo drugoplasiranom klubu na tabeli, da se brže bolje oglasi bestidnim saopštenjem, sa namjerom da pažnju javnosti skrene sa navedene utakmice. Drznuli su se čak da u toj svojoj samoobmani napadnu i najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića, čoveka od integriteta i znanja.

Kako drugačije objasniti činjenicu da sudija Jovanović uživa ogromno poverenje FIFA i UEFA, te konstantno sudi utakmice u Ligi šampiona, a po ocjeni Crvene Zvezde istog sudiju treba protjerati iz srpskog fudbala…

Prisjetimo se i da su u prošlosti iz Crvene Zvezde tražili i udaljenje iz srpskog fudbala i sudije Milorada Mažića, koji je takođe sudio utakmice najvišeg nivoa u Ligi šampiona. Očigledno je da Crvena Zvezda smatra da sudije čije je znanje, stručnost i poštenje prepoznato na svjetskom i evropskom nivou od strane FIFA i UEFA, ne mogu da sude u domaćem prvenstvu, već utakmice treba da sude oni koji su njima podobni i poslušni.

Iako je odigrano tek treće kolo nastavka prvenstva, jasno je namjera Crvene Zvezde da se ništa ne prepusti slučaju i da se vršenjem pritiska na sudije i sudijsku organizaciju, utiče na rezultate utakmica i time kroji poredak na tabeli.

FK „Partizan“ će uvijek stati u zaštitu svojih igrača i ostalih časnih ljudi koji rade u srpskom fudbalu!”, stoji saopštenju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu