Tenis

PRAVO MALO BOGATSTVO Reket sa kojim je Đoković osvojio prvi Rolan Garos prodat za preko 100.000 dolara

Kada je Novak Đoković osvojio posljednji poen u finalu Rolan Garosa 2016. godine protiv Endija Mareja, usrećio je sebe, ali i jednu osobu na tribinama.

PRAVO MALO BOGATSTVO Reket sa kojim je Đoković osvojio prvi Rolan Garos prodat za preko 100.000 dolara
FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

Srpski as je nakon osvojene titule reketom iscrtao veliko srce po šljakastom terenu, a onda isti reket bacio u publiku. I uhvatila ga je izvjesna Ebi Doerti.

Ispostaviće se da će joj taj mig sreće donijeti malo bogatstvo. Jer, Ebi je sinoć, sedam godina nakon meča, prodala reket na aukciji. I zaradila 107.482 dolara! Za toliko je „otišao“ poklon koji je neočekivano dobila od Novaka Đokovića.

Pročitajte još

Aukciju je održala kuća SCP, koja je specijalizovana za sportske memorabilije. I kako pišu svjetski mediji, Novakov reket je izazvao interesovanje kolekcionara sa svih strana planete. I prodat je za prilično finu sumu, što je iznenadilo i Ebi, koja je poslije svega ispričala kako je došla do ovog vrijednog predmeta, piše Mocart sport.

– Sve je izgledao kao u usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i letio je pravo ka nama. Pomislila sam „O, moj bože“. Reket me pogodio u ruku i odbio se dole. Stala sam nogom na njega i pokupila ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do njega, da mi ga potpiše, ali nisam uspjela – ispričala je Doerti.

I pored toga, odlučila je da reket proda.

– Bila je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru – objasnila je Ebi Doerti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije