Košarka

Problem još uvijek prisutan: Partizanova bezuspješna potraga za pojačanjem na deficitarnoj poziciji (FOTO)

Potraga za pojačanjima i dalje traje, Partizan još radi na kompletiranju rostera za odbranu jadranske titule i napad na što bolji plasman u Evroligi.

Željko Obradović
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Planovi se nisu promijenili i više od mjesec dana fokus je na dovođenju centra, ali kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, slaba ponuda na tržištu je razlog zašto još nije potpisan igrač na deficitarnoj poziciji.

Ideja sportskog sektora, prije svih trenera Željka Obradovića i direktora Zorana Savića je da se pronađe “petica“ koja bi karakteristikama mogla da nadomjesti odlazak Matijasa Lesora. Dakle – odbrana, skočnost, energija. Takvog u Evropi nema na vidiku, konkurenti su još ranije uzeli ono što je bilo vrijedno veće pažnje.

Željko Obradović i Ostoja Mijailović
FOTO: KK PARTIZAN/INSTAGRAM

Zato je potraga proširena na NBA tržište.

Ni sa one strane Atlantika situacija nije obećavajuća. NBA klubovi treba do 23. oktobra u 23 časa po srednjoevropskom vremenu da objave zvanične rostere za početak sezone, sa 15 igrača na garantovanim ugovorima, plus još trojica na dvosmjernim. Ni tada niko ne garantuje da će izbor biti mnogo bolji. Sve se veći broj košarkaša odlučuje da sreću traži u Razvojnoj ligi, mada je Evroliga i dalje visoko cijenjena. Ekipe iz G lige moraju konačne sastave da sklope najkasnije do 9. novembra, takođe u 23 časa.

Crno-bijeli aktivno rade na tome da mimo postavljenih rokova završe još jedno veliko pojačanje, ali neće potpisivati nekog samo da bi se popunio broj. Zbog toga Obradović i Savić ne žure sa izborom, iako je sezona praktično već počela ABA Superkupom u Podgorici. U odbranu regionalne titule Parni valjak kreće od ponedjeljka kada dočekuje Mornar, dok u Evroligu ulazi narednog četvrtka gostovanjem Makabiju u Tel Avivu.

Partizan od visokih igrača ima Frenka Kaminskog, Zeka Ledeja, Alena Smailagića i Balšu Koprivicu. 

Ledej i Smailagić spremni su da ponesu svoj dio odgovornosti, dok je za Koprivicu projekcija da napravi iskorak, pod uslovom da ga obiđu povrede. 

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Kaminski je ljetnji kapitalac Partizana u unutrašnjoj liniji, sa značajnim NBA iskustvom. Kroz ovih nekoliko utakmica pokazao je zavidan kvalitet u napadu, ali postoje i određene manjkavosti u odbrani i na skoku koje mogu da se riješe.

Svakako bi balans trebalo da donese centar sličan Lesoru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije