Fudbal

"Sudio je kao Španac" Murinjo u svom stilu nakon izgubljenog finala

Žoze Murinjo je bio tužan ali i ljut poslije poraza Rome na penale u finalu Lige Evrope.

Žoze Murinjo
FOTO: CESARE ABBATE/EPA

On je bio veoma direktan optuživši sudiju Entonija Tejlora da je “sudio kao Španac”.

– Rekao sam da ćemo odavde ili doći sa peharom ili otići mrtvi. Pa, čini se da smo mrtvi. Mrtvi umorni fizički, mentalno, i zato jer mislimo da je ovo bio nepravedan poraz uz mnogo incidenata o kojima može da se diskutuje. Mrtvi smo, ali ponosni. Uvijek kažem da možete da izgubite meč, ali nikad ponos i profesionalizam. Osvojio sam pet evropskih finala, izgubio sam ovo, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve ove sezone – rekao je Murinjo.

Pročitajte još

Žoze je dodao da je srećan zbog momaka koje ima na okupu.

-Stalo nam je do ovog dresa, radimo sve ozbiljno, uz skromnost, dajemo sve što imamo. Svako reaguje na svoj način, neko plače, neko ne, ali svi smo tužni. Umorni smo i ophrvani osjećajem nepravde. Bio je to intenzivan meč, muška borba, sa sudijom koji je djelovao kao da je Španac. Stalno je bilo, žuti, žuti, sve vrijeme. Nepravda je jer je Lamela morao da dobije drugi žuti karton, ali nije, a poslije je iskoristio penal u seriji – dodaje “Posebni”.

Odbacio je priče kako je već sve dogovorio sa Pari Sen Žermenom, prenosi B92.

– Idem u ponedjeljak na odmor. Ako bude vremena da pričam sa ljudima iz Rome do tada, u redu. Ako ne, idem na odmor i vidjećemo. Moram da se borim za ove momke. Ozbiljan sam čovjek, rekao sam prije par mjeseci vlasnicima da ako bude bilo kontakata sa drugim klubovima da će to biti prvi koji znaju. Uvijek sam bio direktan i iskren. U decembru sam imao ponudu Portugala, od tada nije bilo kontakata ni sa kim drugim. Imam još godinu dana ugovora sa Romom – zaključio je Murinjo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije