Ostalo

TAKMIČARI IZ 24 ZEMLJE Evropska elita stiže u Laktaše

Evropski džudo Kup za juniore održaće se ovog vikenda 25. i 26. juna u Laktašima. Veliki napor i trud uloženi su u organizaciju ovog međunarodnog takmičenja, koje će biti bodovano za svjetsku rang listu.

TAKMIČARI IZ 24 ZEMLJE Evropska elita stiže u Laktaše
FOTO: BOJAN BOŽIČ/ USTUPLJENA

-Evropski Džudo kup prvi put se održava u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini to jest u Laktašima i Banjaluci. Imamo prema prijavama 236 takmičara iz 24 zemlje svijeta sa dva kontinenta. Ovo takmičenje je u zvaničnom kalendaru evropske i svjetske Džudo federacije. Nama je čast da budemo tehnički organizatori, nadamo se da ćemo dobiti dobre ocjene i da će ovakva takmičlenja, na neki način, postati tradicija. Zahvalio bih se gospodinu Branislavu Crnogorcu koji je lobirao i koji je zaslužan što smo baš mi dobili organizaciju, takođe veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu porodice omladine i sporta i Gradu Laktaši rekao je Pavlović i dodao da će ovo biti prilika da se domaći džudisti predstave na međunarodnoj sceni -Imamo 26 takmičara iz Bosne i Hercegovine, ovo je jedna nova gerneracija. Među njima ima sjajnih pojedinaca koji tek treba da pokažu svoj kvalitet. 

Organizacija Evropskog kupa značajan je događaj za džudo sport u regionu.

-Ovih dana u Banjaluci i Laktašima nas čeka praznik. Evropa Kup je takmičenje koje se boduje za svjetsku rang listu. Mi smo ponosni da organizujemo velika međunarodna takmičenja. Džudo savez je jedna od federacija koja je poznata po odličnim organizacijama. Sve je spremno i bićemo ponosni organizatori. Iz dubine srca želim da se zahvalim tehničkom organizatoru koji je odradio ogroman posao.  Mi smo ponosni da ćemo organizovati Evropa kup za seniore, Svjetsko prvenstvo U-18 i Evropsko prvensvo do 23 godine istakao je Crnogorac.  

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić navodi da će biti uraditi sve da takmičari budu zadovoljni gostoprimstvom.

– zadovoljan sam da su Laktaši promoter ujedno i centar svijeta kada je u pitanju džudo sport. Trudićemo se da kao grad domaćin i Republika Srpska osvjetlamo obraz. Činjenica da imamo 24 zemlje i 236 takmičenja odaju veliki utisak. Maksimalno smo se potrudili da učestvujemo organizaciji, da pomognemo organizatorima, da promovišemo sport . Mnogi džudisti su na međunarodnoj sceni ostvarili značajne uspjehe i pravi su ambasadori. Nadam se da će ovo takmičenje  ući u godišnji program. Ovom prilikom se zahvaljujem svim sponzorima koji su pored ministarstva i gradske uprave podržali organizaciju.

Svečano otvaranje je od 9:30 časova, a potom će uslijediti borbe. Uvodni program na rasporedu je oba dana od 10 časova, a finalne borbe od 16 časova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije