Sport

"UČINIĆEMO FUDBAL POŠTENIJIM" Čeferin dobio još jedan mandat na čelu UEFA

Slovenac Aleksandar Čeferin izabran je za predsjednika Evropske fudbalske unije (UEFA) tokom godišnjeg kongresa ove organzacije u Rimu, čime je dobio novi mandat u trajanju od četiri godine.

"UČINIĆEMO FUDBAL POŠTENIJIM" Čeferin dobio još jedan mandat na čelu UEFA
FOTO: TOMS KALNINS/EPA

On je odmah obećao drastično unapređenje evropskih klupskih takmičenja.

Radićemo zajedno sa svojim partnerima Asocijacijom evropskih klubova kako bismo dizajnirali klupska takmičenja budućnosti – rekao je Čeferin delegatima UEFA.

Čeferin (55) je izjavio da klupska takmičenja sada idu u korak sa vremenom, puna su uzbuđenja i intenziteta i da su otvorena, što će da unese novu dimenziju u evropski fudbal, javio je TASS.

Predsjednik UEFA dodao je da će fudbalska unija učiniti sve da Svjetsko prvenstvo 2030. godine vrati u Evropu i da će pravilo poznato kao “finansijski fer-plej” biti unaprijeđeno.

– Učinićemo fudbal poštenijim, usvojićemo pravila “finansijskog fer-pleja” kako bismo uspostavili novu ravnotežu u Evropi – obećao je Čeferin.

On je dodao da su prvobitni ciljevi “finansijskog fer-pleja” ostvareni i da su finansije “zdravije nego ikad”.

Slovenac je prvi put na ovu poziciju izabran 2016. godine, kada je na mjestu predsjednika UEFA zamijenio jednu od najvećih legendi u istoriji fudbala Francuza Mišela Platinija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu