Fudbal

UEFA IH POMILOVALA Hrvati dobro prošli uprkos ustaškim parolama navijača

Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je sa 10.000 evra i djelimičnim zatvaranjem stadiona (bar 1.000 mjesta) u idućoj domaćoj utakmici, odlučila je UEFA.

Navijači Hrvatske slave
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

FS Hrvatske je kažnjen zbog ustaške zastave koja se pojavila na utakmici na Rujevici protiv Letonije. Na toj utakmici predstavnik organizacije FARE uočio je ustašku zastavu na tribini s hrvatskim navijačima, zbog čega je UEFA pokrenula disciplinski postupak, ali je kazna prilično mala.

Pročitajte još

– Stadion u Osijeku biće skroz otvoren, biće gledalaca. Kazna je 10.000 evra uz dvogodišnju uslovnu, te 1.000 gledalaca manje ako se ponovi sličan slučaj – rekao je predsjednik FS Hrvatske Marijan Kustić.

Da podsjetimo, ovaj savez je nedavno dobio najveću kaznu u istoriji zbog ponašanja dijela navijača na utakmicama završnice Lige nacija. Protiv Holandije navijači su rumunskom sudiji Ištvanu Kovaču skandirali “cigane, cigane” te je kasa ostala praznija za 70.000 evra i utakmicom bez navijača na sljedećem gostovanju u Jermeniji. S još 80 tisuća evra kažnjen je zbog baklji i predmeta u terenu. Ukupna kazna od 150.000 evra najveća je finansijska u istoriji FS Hrvatske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu