Tenis

Ukrajinska teniserka šokirala izjavom "Protiv Ruskinja se borim kao vojnik na frontu"

Teniski turniri kao prva linija fronta. Tako kaže da živi Elina Svitolina, najbolja ukrajinska teniserka.

Ukrajinska teniserka šokirala izjavom "Protiv Ruskinja se borim kao vojnik na frontu"
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Otkako je počeo napad Rusije na njenu zemlju, ona je u prvim propagandnim redovima. Ne propušta priliku da kritikuje koleginice sa one strane granice i optuži ih da podržavaju ono što se dešava.

– Kada igram protiv Ruskinja, borim se kao ukrajinski vojnik na frontu – ističe trenutno 25. reket svijeta koja je ove godine počela povratak ka vrhu poslije rođenja sina. U martu je bila 1.344. na VTA listi.

Pročitajte još

Tenisku borbu poistovjetila je sa onom na bojnom polju.

– Kada igram protiv njih, osjećam se kao da je rat. Naravno da nije pravi rat, ali postoji mnogo vrsta bitaka u okviru rata. Zato svaki put kada izađem na teren protiv ruskih teniserki, osjećam ekstra motivaciju – dodala je Ukrajinska teniserka.

Iako se ruske i bjeloruske teniserke ponašaju mnogo drugačije, nikada se ne postavljajući protiv Ukrajinki kao da su u ratu, za Svitolinu to ne mijenja stvari.

– Osjećam da one predstavljaju svoju zemlju, a ja predstavljam svoju. Takođe, osjećam da mnogi ljudi u Ukrajini gledaju te mečeve i zato osjećam odgovornost i zbog njih – zaključila je ona, prenosi Sport Klub.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije