Ostalo

VELIKO PRIZNANJE Vesna Balvan i Tatjana Praštalo dobile grb IHF najboljih rukometnih sudija (FOTO)

Sudijski par Vesna Balvan i Tatjana Praštalo iz Banjaluke i definitvno se nalaze na IHF listi najboljih rukomentih sudija.

Vesna Balvan i Tatjana Praštalo
FOTO: EHF

Ove dvije sjajne djevojke koje rukometne utakmice sude još od 2009. godine, a od 2011. godine dijele rukometnu pravdu i na međunarodnoj secni, sada su dobile i grb sa znakom IHF, što je za njih veliko priznanje ali i za Rukometi savez Republike Srpske.

– Svakako da je ovo za nas dvije ogromno priznanje i mi ćemo sa naše strane učiniti sve da ga opravdamo. Želim da naglasim da na ovom možemo biti zahvalne predsjedniku Rukometnog saveza Republike Srpske Marinku Umičeviću. On je u periodu kada je bio prvi čovjek Rukometnog saveza BiH uputio IHF pismo podrške, te je zatražio da BiH ima jedan ženski par na ovoj listi. Nakon toga mi smo dobile priliku da sudimo na Svjetskom prvenstvu za juniorke koje je prošle godine održano u Sloveniji, a ovo godine sudile smo Svjetski šampionat za kadete u Hrvatskoj. Iz utakmice u utakmicu dobijali smo sve pohvale za suđenje i rezultat toga je grb sa znakom IHF-a – izjavila je Tatjana Praštalo.

Umičević, Praštalo, Balvan
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Pročitajte još

Podsjećanja radi Tatjana Praštalo i Vesna Balvan su ove godine sudile i finale Lige šampiona između rukometašica Ferncvaroša i ekipe Vajpers Kristiansand koje je odigrano pred 20.000 gledalaca u Budimpešti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu