Tenis

(VIDEO, FOTO) Nole na "izazovnom" treningu: Najljepša srpska teniserka priprema Đokovića za masters u Parizu

Svjetski teniski broj jedan Novak Đoković imao je "izazovan" trening pred odlazak na masters u Parizu pošto je sparingovao sa koleginicom Bojanom Jovanović.

(VIDEO, FOTO) Nole na "izazovnom" treningu: Najljepša srpska teniserka priprema Đokovića za masters u Parizu
FOTO: JOVANOVICBOJKA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Riječ je o djevojci koju bije glas da je najljepša srpska teniserka i jedna od najljepših sportistkinja zemlje.

Bojana je na Instagram profilu podijelila video kako na terenima Gemaks centra trenira sa Novakom. Nakon razmjene udaraca, ona je uspjela da osvoji nekoliko poena izmamivši Novaku osmijeh na lice.

– Očigledno da je bila bolja, moraću još više da radim da bih stigao do njenog nivoa – rekao je srpski as.

Da se radi o umjeću, a ne o sreći pokazala je Bojana sa još sjajnih udaraca i osvojenih poena, pa joj je Novak čestitao na odličnom sparingu. Na kraju su se srdačno izgrlili, a pored njih, zabavili su se i brojni korisnici društvenih mreža koji su pogledali snimak i komentarisali da Novak nije mogao da izabere ljepšu i atraktivniju rivalku.

Prije Novaka, Bojana je imala uspješnu saradnju sa Jankom Tipsarevićem, u okviru čije akademije je provela nekoliko mjeseci na Maldivima. Osim toga, često imamo priliku da gledamo nesvakidašnje poteze koje nam demonstrira zajedno sa teniskim akrobatom Stefanom Bojićem.

Da je mlada sportistkinja sinonim za borbu i neodustajanje dokazuje njena prošlost, budući da je od sedme godine vodila borbu za život. Naime, od 2004. součila se sa tumorom nadbubrežne žlijezde i to dva puta. Procjene ljekara su bile da više nikada neće moći da se bavi sportom. Nakon dva ciklusa hemioterapija i presađivanja koštane srži ona je uspjela ono što se činilo nemogućim, a to je da ponovo uzme reket u ruke i nastavi sa tenisom.

Pročitajte još

– Presađena mi je koštana srž i ljekari su jednim dijelom bili za to da se bavim sportom, ali ni približno nekom profesionalnom nivou. Posvetila sam se školi, time sam povratila samopouzdanje. Postepeno sam trenirala, zatim se sve vratilo na svoje – rekla je Bojana, koja je završila IT studije i diplomirala kao jedna od najboljih studentkinja svoje generacije, prenosi Informer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije