Tenis

(VIDEO) Novak odlučio da ispuni Srđanovu prognozu "Hoćete da bude 500 nedjelja na vrhu? E, pa biće"

Novak Đoković nastavio je dominaciju na ATP listi. Najbolji teniser svih vremena je na prvoj poziciji bezbijedan sve do 10. juna, odnosno do kraja Rolan Garosa, čime će dostići 428 nedelja na tronu.

Novak Đoković na Laureusu
FOTO: JUANJO MARTIN/EPA

Novak u prošloj nedjelji nije izgubio bodove, Siner je dobio 200, a Karlosu Alkarasu obrisano je čak 800. U top 5, Danil Medvedev je dobio 110 bodova, a Aleksandar Zverev skromnih 10.

Ono što je najvažnije, na samom vrhu ništa se ne mijenja, iako Novak Đoković ne igra. To samo potvrđuje kakvu je dominaciju utemeljio igrajući samo najvažnije turnire, a poslije neuspješnog starta 2024. godine, gladan je novih titula.

@sportal.rs

🗣️ “Hoćete da Novak sad bude u tih 500 i nešto nedelja? Pa biće!” Uskoro Novak započinje svoju 400. nedelju kao prvi na ATP listi, ali, i pored svih oborenih rekorda, uvek nađu način da ospore njegove uspehe… Pa, i te rekorde će da obori, samo mu dajte vremena! #sportal #novak #djokovic #nole #srdjan #tenis #sport #video #viral #fy #fyp

♬ original sound – Sportal Srbija

Uz to, poklapaju mu se brojni faktori da nastavi da dominira, zbog brojnih povreda i problema glavnih konkurenata pred Rolan Garos. Naravno, uz slem u Parizu, Novak se fokusira i na Olimpijske igre.

Pročitajte još

Fascinantno djeluje podatak da je Novak osigurao skoro 430 nedjelja na tronu. Podsjetićemo i na izjavu Srđana Đokovića za Sportal, koja je odjeknula mnogo puta do sada.

– Već 15 godina je najbolji na svijetu u svim mogućim kategorijama. I naravno, to sve njih nervira i nikako ne mogu da prevale preko usta da je najbolji na svijetu. Evo, na primjer, Federer je bio dugo godina bio najbolji sa 311 nedjelja. Kada ga je Novak sustigao, onda su izmislili “a, pa ne, Štefi Graf ima 370 i nešto nedjelja. Prešao je i Štefi, pa su izmislili nekog od prije Open ere, koji ima 500 i nešto nedjelja… Pa, hoćete da bude i u tih 500 i nešto nedjelja? Pa, biće –

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu