Fudbal

(VIDEO) Za ovo je trebala hrabrost: Na ovaj način je Partizanov Brazilac donio prolaz u četvrtfinale crno-bijelima

Fudbaleri Partizana posljednji su učesnici četvrtfinala Kupa Srbije, pošto su eliminisali Grafičar i to tek poslije penal serije, u kojoj su crno-bijeli bili uspješniji sa 5:4 i poslije prave drame zaustavili su Zvezdinu filijalu.

Saldanja postigao gol protiv Javora
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Poslije regularnih 90 minuta bilo je 1:1. Grafičar je poveo u 64. minutu fenomenalnim golom Ajdara, dok je petnaestak minuta kasnije na 1:1 poravnao Dušan Jovanović, svojim prvencem u dresu crno-bijelih.

Partizan do kraja meča uprkos velikoj inicijativi nije uspio da dođe do novog gola, poslije čega je uslijedila penal serija.

Prvi penal je izveo Vladimir Petrović iz Grafičara i bio je uspješan, dok je kod Partizana precizan bio Bibars Natho, koji je poslao loptu pod prečku.

Pročitajte još

Potom je Aleksa Jovanović bio precizan u drugoj seriji za Grafičar, dok je podjednako siguran na drugoj strani bio Kristijan Belić.

Ipak, u trećoj seriji je Fratrović promašio, Jovanović ga je pročitao, pa je Partizan dobio veliku priliku. Aldo Kalulu je u narednoj seriji bio uspješan i donio crno-bijelima prednost.

Potom su i Grafičar i Partizan bili sigurni, u posljednjoj seriji je i fudbaler Grafičara bio siguran, pa je Brazilac Saldanja dobio priliku u posljednjoj seriji da riješi meč, piše Telegraf.

Saldanja je uzeo veliki zalet, zatim je pokušao da naglim stajanjem zbuni golmana Partizana, poslije čega je uslijedila “panenka”, kojom je prevario čuvara mreže Grafičara i na neočekivan način izuzetno hladnokrvno donio Partizanu plasman u četvrtfinale.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije