Ostalo

"Više ne liči na sebe" Nekadašnji Šumaherov timski kolega ispričao kako se nesreća odrazila na brata Ralfa (FOTO)

Prošla je decenija od nesreće Mihaela Šumahera na skijanju u Francuskoj, ali i dalje se malo toga zna o njemu, osim da je u vegetativnom stanju.

Ralf i Mihael Šumaher
FOTO: ROLAND WEIHRAUCH/EPA

Njegova supruga Korina ga je potpuno izolovala od javnosti. Cijeli svijet je pogodila Šumaherova nesreće, najviše porodicu, a među njima rođenog brata Ralfa Šumahera, takođe poznatog vozača Formule 1. Potpuno se promijenio, o čemu je govorio još jedan vozač Džoni Herbert, bivši Mihaelov kolega u Benetonu.

Pročitajte još

– Često smo se sretali, Ralf je morao da uradi mnoge stvari za i sa porodicom zbog Mihaela. Mnogo je drugačiji od one osobe iz F1 karijere. Promijenio se jer ga je natjerala situacija oko brata – rekao je Herbert.

Postoje navodi da nema nade oko Mihaela Šumahera, kako su izvijestili francuski mediji.

– Nikad nema vijesti. Ono što znamo je da ne čujemo ništa pozitivno. Užasna je pomisao da još uvijek nije u stanju da bude blizu Mihaela kojeg se svi sjećamo. To je veoma tužno – poručio je Herbert.

Da podsjetimo, sedmostruki prvak svijeta doživio je nesreću na francuskim Alpima krajem 2013. kada je na skijanju udario glavom o kamen i pretrpio povrede mozga. Hitno je prevezen u lokalnu bolnucu i stavljen u komu na 250 dana, da bi pušten kući na liječenje, prenosi Sportal.

Smješten je u Švajcarsku, daleko od očiju javnosti, i malo ko je posjetio ili vidio Mihaela. Čak su rođaci i prijatelji spriječeni da ga vide i čuju bilo šta o njemu. Kasnije je izašao dokumentarac o Šumaheru, ali sa šturim i doziranim informacijama o njemu.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu