Ostalo

"Neka se Šumaher trese…Ah, da, on to ne može" Skandaloznom izjavom novinar ismijao zdravstveno stanje legende Formule 1 (VIDEO)

Razgovor dvojice novinara na "Dazn-u" u emisiji posvećenoj Formuli 1, postao je priča broj jedan u svijetu zbog neprikladne "šale" španskog stručnjaka, Antonija Lobata na račun paralizovanog Mihaela Šumahera.

"Neka se Šumaher trese…Ah, da, on to ne može" Skandaloznom izjavom novinar ismijao zdravstveno stanje legende Formule 1 (VIDEO)
FOTO: ARI³/TWITTER/SCREENSHOT

Dotični novinar je, prilikom razgovora sa kolegom, odlučio da se našali sa nesrećnim šampionom Formule 1 neprikladnim komentarom aludirajući na  vegetativno stanje u kojem se Šumaher nalazi.

Naime, kolega Antonija Lobate je, komentarišući dešavanja u garaži Red Bula i njihove greške prilikom posljednje trke na velikoj nagradi Singapura, u šali rekao da bi za svoj posao morao da strijepi tehnički direktor austrijskog tima Adrijan Njuji, dok se Lobato nadovezao pominjući Mihaela Šumahera.

– Neka se Adrijan Njuji trese, dolazi Antonio Lobato – rekao je španski novinar, a Lobato je odgovorio.

– Neka se Mihael Šumaher trese… Ah, da, on to ne može – rekao je Lobato uz smijeh i potpuno zgrozio javnost.

Ubrzo nakon skandala, novinar se našao pod velikim pritiskom i kritikama pa je bio primoran na javno izvinjenje nekadašnjem sedmostrukom osvajaču šampionata Formule 1.

– Napravio sam grešku, ali nisam imao lošu namjeru. Nisam se dobro izrazio i nije mi bila želja ismijavanje Mihaela Šumahera. Ljudi koji me poznaju znaju da nikada ne bih uradio tako nešto. Izvinjavam se svima koje sam uvrijedio. Mihaelu se iskreno divim i mislim da nije imao sreće – rekao je Španac.

Pročitajte još

Podsjećanja radi, Šumaher je u decembru 2013. godine zadobio teške povrede prilikom skijanja na francuskom Meribelu.

Slavni vozač Ferarija je, iako noseći kacigu, udario galvom u kamen, nakon čega je stavljen u vještačku komu iz koje se probudio tek u aprilu 2014, ali bez vitalnih funckija u ekstremitetima. 

Danas se nalazi u porodičnoj kući u Švajcarskoj i javnost je zamoljena da poštuje privatnost njegove porodice koja bdi nad njim, prenosi Informer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije