Fudbal

"Zvezda treba da dobije 5:0" Bivši kapiten smatra da je tim sa "Marakane" u velikoj prednosti

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Ivan Gvozdenović smatra da su crveno-bijeli apsolutni favoriti protiv Partizana u 169. vječitom derbiju koji je na program velras od 19 časova na “Marakani”.

Ivan Gvozdenović
FOTO: EPA/SRĐAN ŠUKI-POOL

On čak tvrdi da bi Zvezda trebalo da razbije Partizan.

– Ukoliko bismo posmatrali trenutnu formu i katastrofalno stanje u Partizanu, trebalo bi da pobijedimo sa 5:0 – najmanje! Zanemarljivo nije i što je Igor Duljaj treći trener u sezoni sa isto toliko treninga uoči večerašnjeg meča – rekao je Gvozdenović.

Sve je dakle na strani Zvezde, ali uvijek postoji jedno „ali”.

Pročitajte još

– Nikad u derbiju pomenuto nije odlučivalo, vazda je trenutno slabiji nalazio dodatnu snagu i nerijetko pobjeđivao. Da ne dužim: Zvezda jeste u golemoj prednosti nad Partizanom s milion problema, ali nadmoć bi trebalo da pokaže na terenu. Što i hoće, vjerujem – smatra Gvozdenović.

Nekadašnji fudbaler, danas trener, pohvalio je i navijače Zvezde.

– Uvijek smo imali brojnije navijače, svejedno igrali na “Marakani” ili na “JNA”. Daleko bučnije i frenetičnije, pogotovo na našem stadionu i u moje vrijeme nesvakidašnji adrenalinski naboj kad bismo iz tunela u punom sprintu izlazili jedan po jedan, kao metak! Igrači sad, nažalost, izlaze sa sudijama i protivničkim igračima. Zvezda je, dakle, tri puta bolja i s navijačke strane – naglasio je Gvozdenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije