Fudbal

"MI IGRAMO, ONE POBJEĐUJU" Asovi u humanitarnoj akciji: Marin, Krasić, Jovanović, Bojinović, Antić... zovu vas u "Borik"

Predstojećeg vikenda gosti Banjaluke biće velika sportska imena iz regiona.

"MI IGRAMO, ONE POBJEĐUJU" Asovi u humanitarnoj akciji: Marin, Krasić, Jovanović, Bojinović, Antić... zovu vas u "Borik"
FOTO: DARKO BASARA / RINGIER

Po drugi put biće odigran turnir veterana, a u grad na Vrbasu dolaze Marko Marin, Milan Lane Jovanović, Miloš Krasić, Savo Milošević, Boško Balaban uz domaće Zlatana Muslimovića, Darka Maletića, Bojana Puzigaću i mnoge druge.

Tu su i drugi sportisti, košarkaši Pero Antić i Marko Šćekić, rukometaši Mladen Bojinović i Goran Malić, bokser Goran Delić…, a turnir se održava pod sloganom “Mi igramo, one popbjeđuju”.

Jedan od organizatora Boro Vujić saopštio je šta je motiv.

– Prije svega želimo da pomognemo onima kojima je to potrebno. Cjelokupan prihod od prodaje ulaznica ići će za pomoć Udruženju žena oboljelih od raka dojke “Iskra”. Prošle sezone imali smo pet, a ove godine učestvovaće osam ekipa. Tu su veterani našeg Borca, zatim Crvena zvezda, Partizan, Rijeka, selekcija Osijeka, Sarajevo, te prijatelji Iskre i „Ol star“ tim. Dolaze velika fudbalska imena i nadam se da će to da bude magnet publici da dođe u Borik u subotu i nedjelju, te da kupovinom ulaznica pomogne udruženju „Iskra“. Banjaluka zaslužuje ovakav turnir, sa velikim imenima, a uz takav spektakl red je da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Trudićemo se da ovo postane tradicija – istakao je Vujić.

Bojan Puzigaća se zahvalio igračima koji će doći u „Borik“.

– U naš grad dolazi fudbalski krem regiona, ali i iz ostalih sportova. To su igrači koji su igrali za Juventus, Liverpul, Real Madrid, Čelsi u fudbalu, a u drugim sportovima su osvajali svjetske i evropske titule. Svi oni su odvojili svoje vrijeme, rastali se od porodica kako bi na dva dana došli u Banjaluku i igrali humanitarne utakmice. Zbog toga bih pozvao Banjalučane i sve ljubitelje fudbala iz okolnih gradova da dođu i da im se zahvale na tome, te da zajedno pomognemo ženama kojima je to neophodno – poručio je Puzigaća.

Predsednica Udruženja „Iskra“ Suzana Kekić zahvalila se organizatorima.

– Zahvalne smo ovim ljudima što su nas se sjetili. Vidim da oni sebe nazivaju veteranima, ali sve su to mlađi momci koji imaju osjećaj za nas. Neopisivo nam je drago što se takav događaj organizuje u Banjaluci, a neizmjerno smo im zahvalni za pomoć – rekla je ona.

Akciju je uplatom novca na račun udruženja “Iskra” pomogo i fudbaler španske Almerije Srđan Babić, te se u nju uključilo još nekoliko firmi.

Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 16.30 časova, a neposredno poslije toga počeće takmičenje. Ekipe će da budu raspoređene u dve grupe, a mečevi za plasman na rasporedu su u nedjelju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu