Fudbal

"Ako negdje dobro radite, tu treba i da nastavite" Legendarni njemački veznjak nema dilemu oko Alonsove budućnosti

Legenda njemačkog fudbala Mihael Balak je govorio o Bajeru iz Levekruzena, kao i treneru Ćabiju Alonsu, koji odlično radi svoj posao.

Ćabi Alonso
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Bajer je trenutno u trci za tri trofeja, a onaj najvrijedniji jeste Bundesliga. Nalaze se na prvom mjestu sa osam bodova više od Bajerna.

Takođe, u trci su za trofej Kupa Njemačke, gdje su trentuno u polufinalu, a nisu eliminisani ni iz Lige Evrope.

Odlični rezulati su tu zahvaljujući Ćabiju Alonsu, koji blista na klupi “farmaceuta”. Zbog toga, za njegove usluge se raspituju klubovi poput Bajerna, Liverpula i Real Madrida.

Čitavu situaciju je prokomentarisao Mihal Balak, koji trenutno radi kao stručni konsultant na DAZN-u, navodi B92.

– Ćabi Alonso radi sjajan posao u Leverkuzenu i odlično ga tumači, zbog čega je s pravom jedan od najtraženijih trenera na tržištu. U Bajeru je pronašao vrhunski tim sa kojim može odlično da razvije svoje ideje – rekao je Balak.

Pročitajte još

On je istakao da bi ukoliko je srećan u Levekruzenu, Ćabi trebao da ostane.

– Ne morate da dajete savjete Ćabiju Alonsu, on je kao igrač sve iskusio, radio na vrhunskom nivou sa vrhunskim trenerima. Ali mislim da ima smisla – ako negdje dobro radite i zaista ste srećni – da nastavite projekat i, u njegovom slučaju, da ostanete u Leverkuzenu. Pogotovo što ima ugovor do 2026. Godine – zaključio je bivši njemački reprezentativac.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu