Fudbal

ODLAZAK JE NEMINOVAN Alonso napušta Bajer na kraju sezone, poznata i naredna destinacija

Bajer je nadomak titule u Bundesligi. Istina, ima da se igra još, ali svi su izgledi da će biti prekinut šampionski niz Bajerna.

Ćabi Alonso
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

A s velikim uspjehom uslijediće i “raspad” u Leverkuzenu klub će već najavio rasprodaju igrača, a jasno je svima da će ostati i bez trenera.

Uveliko se priča o odlasku Ćabija Alonsa, koji je kao trener-početnik napravio čudo sa ekipom koja 2022. nije ni blizu nagovještavala ovakvu dominaciju, piše Sportal.

Pročitajte još

Alonso je s pravom postao želja najvećih evropskih klubova, pa i njegovog Liverpula u kojem je Jirgen Klop najavio odlazak na kraju sezone. Povratak sjajnog Španca na Enfild, u ovom slučaju kao trener, bio bi prirodan slijed okolnosti, međutim do toga očito neće doći ove godine.

Dok se na sav glas pričalo o Liverpulu i Alonsu, Bajern je očito u tajnosti maltene završio posao. Poznato je da će se na kraju sezone Bavarci rastati sa Tomasom Tuhelom, a relevantni izvori na koje se pozivaju njemački mediji govore da se klub iz Minhena odlučio za Ćabija Alonsa.

Bajern je, navodno, spreman da plati odštetu ove sezone ljutom rivalu Bajeru, a to će iznositi 25 miliona evra. Alonsu ugovor s Leverkuzenom ističe 2006. godine, a ne bi bilo prvi put da Bavarci baš konkurenciji otimaju, kako igrače, tako i trenera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije