Ostalo

BRONZA DONIJELA I NOVAC Evo koliko je zaradila Lana Pudar osvajanjem medalje na Svjetskom prvenstvu

Najbolja plivačica BiH Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi, a osim broznane medalje inkasirala je i određenu sumu novca.

BRONZA DONIJELA I NOVAC Evo koliko je zaradila Lana Pudar osvajanjem medalje na Svjetskom prvenstvu
FOTO: YUNUS HOCAOĞLU/ANADOLIJA

Lana Pudar je osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stivens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rozendah Bah s vremenom 2:07:44.

Kako piše Sportskeeda.com, Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Dohi imalo je ukupan nagradni fond od preko 5,2 miliona evra računajući sve sportiste i discipline.

Od toga, za plivanje je izdvojeno oko 2,5 miliona evra, a svaki osvajač zlatne, srebrne i bronzane medalje je dobio 18.600 evra, 13.400, odnosno 9.300 evra koliko je Lani pripalo za treće mjesto, što svakako pokazuje da je ovo vrlo skup i relativno slabo plaćen sport.

Pročitajte još

Pudar je u istoj ovoj disciplini osvojila titulu evropske seniorske prvakinje u Rimu 2022. godine, a sada je na Svjetskom prvenstvu dodala još jedan veliki rezultat.

Na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila je četvrto mjesto na 200 metara delfin, a kako je ponovo bila druga najmlađa učesnica finala, jasno je da njeno vrijeme tek dolazi.

Mostarka, koja je nedavno napunila 18 godina, u svom vlasništvu ima čak 20 medalja sa najvećih takmičenja, prenio je Glas Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu