Fudbal

FSS DONIO ODLUKU Superliga Srbije sa 16 ekipa, nedoumica ko otpada

Superligaško takmičenje Srbije u narednoj sezoni imaće 16 učesnika.

FSS DONIO ODLUKU Superliga Srbije sa 16 ekipa, nedoumica ko otpada
FOTO: SPORTSKI CENTAR FSS/SCREENSHOT

Neće biti promjene sistema takmičenja, ali sastav Super lige, ipak, nije utvrđen.

Do kraja dana, najkasnije sutra, trebalo bi da bude otklonjena i posljednja nedoumica.

Ideja da nikakvog proširenja ne smije biti. Stav je ozvaničen i proslijeđen kompetentnim organima i na sutrašnjem žrijebu naći će se 16 kuglica. Berger sa istim brojem učesnika biće spreman uoči poludirigovanog žrijebanja parova za 18. šampionat Srbije.

Među najuticajnijim ljudima srpskog fudbala preovladao je stav o rizičnosti realizacije bilo kakve ideje o proširenju lige i promjeni sistema takmičenja. Jednostavno, niko nije spreman da usvoji, pogotovo potpiše, odluku suprotnu Zakonu o sportu. Zato je, bez obzira na složenost situacije, zauzet stav o istom broju učesnika kao i u nedavno završenom prvenstvu, prenosi Sport klub.

Do kraja dana, najkasnije sutra, vrhuška srpske kuće fudbala, moraće da riješi i drugi, mnogo teži, rebus – ko će iz postojećeg društva 17 klubova Super lige biti izbačen. Nezvanično, kako se čuje u dobro obavještenim krugovima, svi odgovori vode ka – Kolubari.

Pročitajte još

Lazarevčani su i dalje u čvrstom uvjerenju da nema ni razgovora o potencijalnom odustajanju od takmičenja. Za podne je bio i zakazan sastanak vrha Fudbalskog saveza Srbije sa predstavnicima Kolubare. Od razgovora, ipak, nije bilo ništa – potpredsjednik FSS, Branislav Nedimović, gostovao je u međuvremenu na jednoj od televizija i ponovio već izrečene tvrdnje o odgovornosti i sumnjivim radnjama Lazarevčana.

Praktično, jaz između Kolubare i FSS u ovom trenutku izgleda nikad veći, nalik nepremostivoj jami.

Zato nije isključeno da u traganjima za rješenjem „16“, FSS posegne i za razdikalnom mjerom – izbacivanjem iz Super lige. Kako bi odluka mogla da bude upakovana i pravno opravdana, ko bi je donio i potpisao, sa kakvim pravnim obrazloženjima, u ovom trenutku niko ne zna. Pominje se nekoliko potencijalnih rješenja, ali za sada isključivo u formi mogućnosti i „opipavanja pulsa“.

I nema izvjesne prognoze koliko je očekivani rasplet, sa „šut kartom“ Kolubari realna opcija.

Konačnu odluku trebalo bi da ozvaniči IO FSS. Za ponedjeljak u 16 časova zakazana je Skupština Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, sat vremena kasnije biće ozvaničen raspored takmičenja u prva dva ranga domaćeg fudbala…

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu