Fudbal

GEST VRIJEDAN DIVLJENJA Ljajić primanja od kluba preusmjerava za medicinski tim Novog Pazara

Zauvijek će minula nedjelja ostati urezana u sjećanju navijača Novog Pazara.

Adem Ljajić pali baklju
FOTO: FK NOVI PAZAR

Pristalice kluba iz istoimenog grada žive sopstvene snove. Na “Džaizkoin Arenu” stiglo je najveće pojačanje u istoriji kluba, “sin” Novog Pazara i nekadašnji reprezentativac Srbije – Adem Ljajić.

Kada je djelovalo da poznatije ime od Sejdube Sume nije i neće zadužiti plavo-bijelu opremu, uprava je uspjela da iznenadi kompletnu sportsku populaciju.

Doček. Više od četiri hiljade ljudi. Emocija. Smijeh, suze, pa opet smijeh. Bakljada i pjesma. Sve to u samo nekoliko sati. Čista romantika na djelu. Spekulisalo se da li je spreman da se odmah priključi ekipi, a onda demant onih koji nisu vjerovali. Ulazak sa klupe, nekoliko kontakta sa loptom i odmah evrogol za pobjedu protiv Napretka.

U međuvremenu, pojavile su se informacije u javnosti da Ljajić ne želi novčanu nadoknadu za svoj doprinos voljenom klubu. Vijest da Adem neće zarađivati apsolutno ništa potvrdio je i predjsednik kluba, legendarni Bajro Župić.

Ipak, kako nalažu propozicije takmičenja određena od strane Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice timova Super i Prve lige, svi igrači prijavljeni u informacioni sistem KOMET, moraju imati zaključen Profesionalni ugovor.

Pročitajte još

Klubovi fudbalere registruju na A (najviše 30 igrača – profesionalaca) i B listu (mladi igrači na koje se potencijalno računa tokom sezone).

Baš prema pravilima, bez ikakvog izuzetka, prijavljen je i Ljajić, ali uz napomenu da su Župićeve tvrdnje potpuno tačne i istinite.

U džentlmenskom dogovoru sa čelnicima kluba, prvenstveno generalnim sekretarom Fikretom Međedovićem, Ljajić je prijavljen na minimalnu zaradu (oko 46.000 dinara). Igraču su obezbjeđeni svi uslovi koje zahtjeva Ugovor o radu, porez i doprinosi, ali Adem je odlučio da sav novac preusmjeri na dodatno angažovanje medicinskog stafa u klubu i poboljšanja njihovih uslova rada – saznaje Meridian sport.

Klub će u vidu spomenutog novčanog iznosa dobiti dodatnu pomoć, doplatu, u angažovanju novajlija na poziciji fizioterapeuta i masera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije