Fudbal

JEDAN POZIV JE PROMIJENIO SVE Milojević nije planirao da dođe u Zvezdu, a otkrio je šta ga je navelo put "Marakane"

Crvena zezda nije bila opcija za Miloša Milojevića, ipak, jedan poziv je promijenio sve.

JEDAN POZIV JE PROMIJENIO SVE Milojević nije planirao da dođe u Zvezdu, a otkrio je šta ga je navelo put "Marakane"
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

A to sve strateg Zvezde je otkrio Šveđanima skoro mjesec dana otkako šefuje svlačionicom i terenom “Marakane”.

On je dao intervju za švedski portal “fotbollskanalen.se”, gde je pričao o svom odlasku iz Malmea, ali i dolasku u Crvenu zvezdu. A ono što se nije znalo sad je rekao Šveđanima. Očekivao je da bude trener Zvezde, ali tek za pet do 10 godina, a ne sada.

– Poziv Zvezde je uslijedio tokom mog odmora. To mi nije bila opcija sve do prvog poziva Dejana Stankovića, a potom i direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića. U životu imate dva izbora, ili skočite u voz i vidite kako ćete uspjeti da ga kontrolišete ili okrenete glavu i kažete “neću”. Ja sam više za ovo prvo, dakle za prihvatanje izazova – jasan je Milojević.

Zvezdin trener posebno je pričao o bivšem šefu i prethodniku Dejanu Stankoviću:

– Dejan i ja smo u redovnom kontaktu još od kada sam prvi put napustio Crvenu zvezdu. Ali nikada nismo razgovarali o tome da preuzmem ekipu posle njega. To nije bio cilj, niti u planovima. Želio sam da postanem trener Crvene zvezde jednog dana, za pet do deset godina, ali ne sada – istakao je Milojević.

On je otkrio Šveđanima da je pritisak u Zvezdi drugačiji u odnosu na Švedsku.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RINGIER
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RINGIER

– U Srbiji je druga vrsta pritiska u odnosu na Švedsku. Potpuno su drugačije emocije. Da se razumijemo, Crvena zvezda je najveći klub na Balkanu, a svi znamo koliko su strastveni navijači sa Balkana. Cilj je da se pobijedi u svakom takmičenju. Znam da zvuči smiješno, ali ako bi se Zvezda suočila sa timom sastavljenim od najboljih svjetskih igrača, naš cilj bi bio isti – jasan je mladi trener.

Milojević je istakao da je “sjajno vratiti se u Zvezdu”, ali i da je velika odgovornost voditi ovako veliki klub. A kada je Malme u pitanju i njegov prijevremeni odlazak iz kluba, naglasio je:

– Od sportskog direktora Malmea sam dobio objašnjenje da je osnovni razlog rastanka nestabilna igra i loš rezultat. Iskreno, nisam razumeo tu odluku. Posebno, što plasman u Ligu šampiona nije bio osnovni cilj, a postojala je mogućnost da se plasiramo u Ligu Evrope ili Ligu Konferencija – naveo je Milojević koji je klubu donio jedan pehar:

– Bila je velika privilegija donijeti trofej u Malme poslije 32 godine. Pričam o trofeju Kupa. U trenutku otkaza dobro smo se kotirli i u prvenstvu. Vjerovao sam da možemo da savladamo i sljedeću prepreku u Evropi. Ubijeđen sam da su i igrači verovali da ćemo zajedno da osvojimo titulu, ali neko drugi nije vjerovao – između ostalog je pričao Milojević, prenosi Sportal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije