Fudbal

Klub sa "predgrađa" rasadnik talenata: Crvena zvezda najčešće kupuje u Banjaluci

Klub koji se etablirao kao lider u radu sa omladinskim selekcijama ima za cilj razvoj i afirmaciju talentovanih fudbalera.

Nikola Ćebić
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Za 15 godina rada, “OFK Sport Team” može da se pohvali odličnim rezultatima i velikim brojem fudbalera koji su prešli na viši nivo i sada uspješno grade igračku karijeru.

Saradnja sa banjalučkim Željezničarem dovela je do toga da se za kratko vrijeme seniorski tim plasira u Prvu ligu Republike Srpske koja je odličan poligon za fudbalere kojima je neophodno iskustvo. Nije se dugo čekalo na uspjehe mlađih selekcija pa su sada pioniri ubjedljivo najbolji u Republici Srpskoj, a juniori stalni učesnici Premijer lige BiH s tim da veliki dio ovog tima nastupa i na seniorskom nivou.

– Od prvog dana imali smo jasnu strategiju da se posvetimo djeci. Omogućili smo im dobre uslove za rad. Ništa ne dolazi preko noći. Radili smo naporno, a sve u cilju da iz igrača izvučemo maksimum i oni sutra budu najbolja verzija sebe – rekao je direktor kluba Radomir Popović.

U prethodnom periodu 17 fudbalera napravilo je transfere iz Sport Teama u druge klubove. Najzvučnije ime je Vladan Kovačević. Golman lidera poljskog prvenstva Rakova, nedavno je dobio poziv selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića i uskoro mu se smiješi transfer u jednu od najjačih liga Evrope. Proveo je nepune tri godine u Sport Teamu prije nego što je prešao u Sarajevo, a potom i u Rakow. Napadač Danilo Teodorović koji ima 20 godina, Predgrađe je napustio zbog transefra u Crvenu zvezdu, a sada brani boje Voždovca u Superligi Srbije. Isto tako, Luka Malić, sjajni lijevi bek koji je u prethodnih 18 mjeseci bio standardan fudbaler sarajevskog Željezničara, ove zime potpisao je ugovor sa Radničkim iz Kragujevca, još jednim ambicioznim superligašem. 

Svojevremeno je transfer Jovana Vladimira Pavlovića u slovački Trenčin odjeknuo kao bomba. Sadašnj defanzivac Posušja je u tom trenutku bio kapiten omladinske reprezentacije Srbije. Mladi golman Nikola Ćetković je prvi čuvar mreže banjalučkog Borca, a uz to i član mlade reprezentacije BiH. On je jedan od najtalentovanijih golmana u regionu. Nedavno je 20-godišnji Saša Marjanović dres hrvatske Gorice zamijenio opremom slovačkog Zemplina. 

Željezničar Sport Team je u prethodne dvije godine ostvario pet transfera u Crvenu zvezdu. Posljednji u nizu je Nikola Ćebić. Vezni fudbaler koji je rođen 2004. godine, nastavio je praksu odlazaka na stadion ’’Rajko Mitić’’ i tako dodatano ojačao veze dva kluba. Ranije je njegov vršnjak Marko Radić potpisao ugovor sa Zvezdom, a tu su još omladinci Danilo Karanović i Matej Strika. Istovremeno, boje Partizana brani Miloš Jovićević, igrač rođen 2007. godine.

-Svi ovi igrači prošli su kroz našu školu, a potom su napravili iskorak u karijeri. To znači da radimo kvalitetno i da je naš klub cijenjen u regionu – rekao je Popović.

Pročitajte još

A u klubu se ne zadovoljavaju urađenim za ovih 15 godina. Cilj je da se konstatno poboljšava nivo rada, ali i infrastrukturni uslovi. To je jedini način da klub raste i konstatno proizvodi fudbalere.

17 fudbalera: Vladan Kovačević – Sarajevo (Rakov) Jovan Vladimir Pavlović – Trenčin (Posušje) Luka Malić – Željezničar (Radnički 1923) Nikola Ćetković – Borac Saša Marjanović – Gorica (Zemplin Mihalovce) Danilo Teodorović – Crvena zvezda (Voždovac) Miloš Jovićević – Partizan Nikola Ćebić – Crvena zvezda Marko Radić – Crvena zvezda Danilo Karanović – Crvena zvezda Matej Strika – Crvena zvezda Dejan Bosančić – Borac (Laktaši) Bojan Marković – Borac (Laktaši) Adonis Bilal – SlogaDavid Čolić – Sloga Staša Baštić – Sloga Ostoja Šaula – Sloga David Čolić – Sloga, piše ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije