Tenis

MAJKA MU PRESUDILA Rune otpustio jednog od najboljih trenera

Danski teniser Holger Rune ubuduće će imati samo jednog trenera - Larsa Kristensena.

Holger Rune
FOTO: JUSTIN LANE/EPA

To je odluka mladog igrača i njegove majke Aneke, poslije rane eliminacije sa US opena.

Rune je poražen u prvom kolu od Španca Roberta Karbaljesa Baenje u četiri seta, a kasnije je isplivalo šta se desilo u stručnom timu.

Pročitajte još

Ustvari, sve je otkrila Runeova majka u razgovoru sa danske medije.

– Ne znam šta će biti sa trenerima, čudno je. Čini mi se da je tu došlo do sukoba ega dvojice trenera. Tim koji je radio krajem 2022. godine više ne radi zajedno. Još jedan konflikt? Ne znam. Činjenica je da Holger plaća ceh svaki put, a to nije fer. On je taj koji bira svoj tim i nema sumnje da je tim koji je bio tu ispunio naše ciljeve. Ohrabriću Holgera i Larsa da nastave da rade zajedno kada on završi sa Klarom Tauson na US openu. Takav način rada odgovara Holgeru. Možda ne izgleda kao atraktivan način, ali se pokazao efikasan za Holgera još iz dječijih dana. I to je struktura koja mu je poznata i u kojoj se osjeća sigurno, što je važno. Mislim da će ostati pri tome – rekla je Aneke Rune.

Ona je time praktično presudila Muratogluu koji je shvatio da je potrebno da ode.

– Kakav zajednički put Holger! U devet mjeseci iskusili smo mnogo stvari, osvojili Pariz, igrali finale Monte Karla i Rima, osvojili Stokholm i Minhen. Od broja 30 do broja četiri na svijetu. Nažalost, svaka priča ima svoj kraj. Bilo je najveće zadovoljstvo raditi sa tobom, uvijek ću biti tvoj navijač. Cijeli Muratoglu tim je uz tebe. Srećno, prijatelju – napisao je Muratoglu.

Na to mu je Rune odgovorio: – Veoma dobar period učenja. I više, čovječe – poručio je Rune.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije