Fudbal

"Mnogo je pio i nije spavao kod kuće" Reprezentativac Srbije prešao put od problematičnog mladića do junaka

Reprezentativac Srbije je, po svemu sudeći, pronašao dobru formu, s obzirom na to da je jedan od najboljih igrača “bikova”.

Nemanja Radonjić slavi gol
FOTO: MASSIMO PICA/EPA

Igra sjajno u posljednje vrijeme, zbog čega klub ozbiljno razmatra da mu ponudi produženje ugovora, uz, naravno, povišicu.

Nemanja Radonjić je u prošlom kolu Serije A postigao dva gola za Torino, čime je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi. Zapravo, mnogi smatraju da trenutno igra fudbal svog života, zbog čega se našao u centru pažnje na Apeninima.

Valter Sabatini, inače čovjek koji je popularnog Necu doveo u Italiju prije oko 10 godina, čestitao je treneru “bikova” Igoru Juriću što je iz pomenutog fudbalera izvukao maksimum:

– Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na zbog izuztnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos sa njima, potreban je “težak” trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline – kaže Sabatini.

Objasnio je i kako je izgledao angažman Radonjića u Romu:

Pročitajte još

– Doveo sam ga kao dijete jer je sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3.000.000 evra, a prodat je kasnije Marselju za 12.000.000 bez odigranog minuta u dresu Rome. Osjećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u Trigorji (trening kamp Rome op.a.) gde je živio.

Na kraju je istakao da je srećan zbog Srbina:

– Rudi Garsija ga je tražio u Francuskoj jer ga je znao ranije iz Rome i primijetio je da je dečko tri puta brži od ostalih. Danas ga konačno vidim da igra za ekipu i srećan sam zbog toga – završio je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije