Fudbal

NAJAVILI BOJKOT Ukrajinci ucjenjuju UEFA nakon odluke da Ruse djelimično vrati u takmičenja

Fudbalski savez Ukrajine saopštio je da će bojkotovati sva takmičenja, koje organizuje UEFA, u kojima će učestvovati ruske ekipe.

Fudbaleri Ukrajine
FOTO: MATTEO BAZZI/EPA

Kao što je poznato, UEFA je juče objavila da će ruske selekcije uzrasta do 17 godina vratiti u svoja takmičenja pošto, kako su naveli, djeca ne smiju biti kažnjena za djela za koja su isključivo odrasli odgovorni.

Pročitajte još

Evropska kuća fudbala navela je da će ruske reprezentacije igrati bez zastave, himne, zvanične opreme i na neutralnom terenu, ali ni to se ne sviđa Ukrajincima.

– Fudbalski savez Ukrajine potvrđuje da neće učestovovati ni u jednom takmičenju u kojima učestvuju ruske ekipe i zahtijeva od UEFA da promijeni odluku. Apelujemo na UEFA da ostavi na snazi prethodnu odluku o isključenju svih ruskih selekcija i timova iz međunarodnih takmičenja – navodi se u saopštenju FS Ukrajine, koji je pozvao sve ostale zemlje da bojkotuju moguće utakmice protiv ruskih reprezentacija.

Na njihovu stranu prije njih samih stali su Englezi.

UEFA je u februaru prošle godine suspendovala sve ruske reprezentacije i klubove iz međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu