Fudbal

"Narušen je integritet sporta" Liverpul grmi nakon što je drastično oštećen

Fudbalski klub Liverpul oglasio se saopštenjem u kojem je ponovio da je nezadovoljan suđenjem na meču sedmog kola Premijer lige sa Totenhemom.

Jirgen Klop
FOTO: VINCE MIGNOTT/EPA

Utakmica je završena pobjedom Totenhema rezultatom 2:1. Liverpul je meč završio sa dva igrača manje, pošto su isključeni Kurtis Džons u 26. i Diogo Žota u 69. minutu.

Liverpulu je poništen gol u 34. minutu pri rezultatu 0:0 tako što je pomoćni sudija pokazao da je fudbaler Liverpula Luis Dias bio u ofsajdu. VAR je potvrdio ovu odluku, ali je kasnije utvrđeno da je napravljena velika greška i da Diaz nije bio u ofsajdu.

Pročitajte još

Sudijska komisija engleske Premijer lige priznala je grešku, naveli su da je kriv ljudski faktor u VAR sobi i najavili su sankcije za sudije Darena Inglanda i Dena Kuka.

– Liverpul prihvata priznanje PGMOL (Sudijske komisije engleske Premijer lige) da je greška napravljena. Jasno je da nije došlo pravilne primjene pravila igre, što je dovelo do narušavanja integriteta sporta. U potpunosti prihvatamo pritisak sa kojim sudije rade, ali ti pritisci bi trebalo da budu ublaženi, a ne pogoršani primjenom VAR-a. Za nas je nezadovoljavajuće da nije bilo dovoljno vremena da se donese ispravna odluka i da nije bilo naknadne intervencije – navodi se u saopštenju Liverpula, prenosi Sportal.

Liverpul dalje navodi da je da su takvi propusti već kategorisani kao “značajna ljudska greška”.

– Bilo kakve odluke i ishodi, treba da se utvrde samo pregledom i uz punu transparentnost. Ovo je od vitalnog značaja za pouzdanost donošenja odluka u budućnosti, jer se odnosi na sve klubove u kojima se učenje koristi za poboljšanje procesa kako bi se osiguralo to da se ovakva situacija više ne bi ponovila. U međuvremenu ćemo istražiti raspon dostupnih opcija, s obzirom na jasnu potrebu za eskalacijom i rešavanjem – zaključuje se u saopštenju Liverpula.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije