Košarka

"Nisam odustao od NBA sna" Petrušev sletio u Atinu i otkrio ko mu je savjetovao da pojača crveno-bijele

FIlip Petrušev završio je svoju epizodu u NBA ligi, te je odlučio da ponovo igra evropsku košarku. Ovog puta, obukao je dres grčkog velikana, Olimpijakosa.

Filip Petrušev
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Osjećao sam da bi bilo bolje da igram u Evropi. Vidio sam neke stvari u NBA koje nisam očekivao. Ja sam mlad igrač i želim da se takmičim i pomognem svom timu – kazao je Petrušev po slijetanju u Grčku.

Petrušev se u Sakramentu družio sa bivšim igračem Olimpijakosa Sašom Vezenkovim.

Saša mi je rekao najbolje. Proveli smo dosta vremena zajedno u Sakramentu. Mnogo smo pričali, a on mi je rekao da dođem u Olimpijakos. Još nisam imao vremena da razgovaram sa trenerom Jorgosom Barcokasom. Sve se desilo veoma brzo. Došao sam da igram, prilagodim se i pomognem timu – ističe srpski reprezentativac.

Pročitajte još

Petrušev nije odustao od NBA lige, želi kad tad da se vrati u najjaču košarkašku ligu na svijetu. On je za vrlo kratko vrijeme promijenio tri tima, ali to ga nije obeshrabrilo.

– Nisam odustao od NBA sna jer nije dobro prošao ove godine. Mlad sam, za sve ima vremena. Možda se vratim za 2-3 godine. Ako želim da se vratim u NBA, mogu da idem bilo gdje, a ne samo u Sikserse, gdje je to bio moj jedini izbor – rekao je Petrušev.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije