Fudbal

PARTIZAN SE PRIDRUŽIO FSS Crno-bijeli podržali UEFA i rekli "ne" Superligi

Posljednjih nekoliko dana fudbalski svet potresa sukob vezan za osnivanje Superlige Evrope. Neki klubovi su podržali ovu ideju, neki joj se protive, a jedan od njih je i beogradski Partizan.

PARTIZAN SE PRIDRUŽIO FSS Crno-bijeli podržali UEFA i rekli "ne" Superligi
FOTO: FK PARTIZAN

Ekipa Partizana, koja je jesenji dio Superlige Evrope, završila na prvom mjestu Superlige Srbije, oglasila se kratkim saopštenjem, u kom je istakla da je upoznata sa odlukom Suda pravde, ali da će ostati uz UEFA i ECA, piše Sportal.

Pročitajte još

– Fudbalski klub Partizan je upoznat sa odlukom Evropskog suda pravde u slučaju Superlige. Kao jedan od klubova sa najdužim stažom u ECA (Evropska klupska asocijacija), nastavićemo da podržavamo sportske vrijednosti koje promovišu UEFA i ECA, kao krovne organizacije evropskog fudbala, jer sinergišu sve klubove i to je ono što ovu igru čini globalno najpopularnijim sportom. Vjerujmo da se prave vrijednosti fudbala i svega onoga što on predstavlja mogu ostvariti jedino kroz institucionalnu saradnju ECA i UEFA i, shodno tome, FK Partizan ne podržava osnivanje Superlige – navodi se u saopštenju Partizana.

Oni su se tako pridružili Fudbalskom savezu Srbije koji je takođe stao uz UEFA.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije