Fudbal

POZAMAŠNA SUMA NOVCA Evo koliko su zaradili srpski klubovi u Evropi

Srpski timovi nisu uspjeli da naprave gotovo nikakav rezultat ove sezone u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, pa se može reći da su bili prilično ispod očekivanog. Nijedan tim nije prošao grupnu fazu, ali, ako ništa drugo, uspjeli su da inkasiraju veliku svotu novca.

POZAMAŠNA SUMA NOVCA Evo koliko su zaradili srpski klubovi u Evropi
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Jedinu pobjedu u Evropi je upisala Ekipa Partizana, koja je kasnije bila eliminisana u kvalifikacijama. Međutim, ako računamo samo plasirane timove, ukupan skor je nula pobjeda, dva remija i 16 poraza.

Pročitajte još

Crvena zvezda je očekivano uzela najveća sredstva od UEFA u Ligi šampiona, te je za plasman u grupnu fazu i jedan bod uzela ukupno 24 529 000 evra.

TSC je drugi sa prihodima, krenuli su sa kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su na kraju završili u Ligi Evrope, stoga su uspjeli da prihoduju čak 4 368 000 evra.

Čukarički je bio posljednji predstavnik grupne faze i to u Ligi konferencije i oni su ostali bez bodova, ali su uzeli 3 218 000 evra, piše Telegraf.

Partizan i Vojvodina su zaradili nešto novca kroz kvalifikacije, pa su tako crno-bijeli uzeli 950 000, a Novosađani 450 000 evra.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu