Košarka

"Pokazao sam igračima 17 različitih klipova" Potpuno drugačiji pristup Denvera, fokus samo na jednoj stvari

Trener Denvera ukazao svojoj ekipi na nedostatak discpline u prethodnom duelu, otud je fokus u pripremi narednog duela stavio na taj segment.

"Pokazao sam igračima 17 različitih klipova" Potpuno drugačiji pristup Denvera, fokus samo na jednoj stvari
FOTO: ERIK S. LESSER/EPA

Treći meč serije finala NBA lige je pred vratima.

Poslije dvije bitke u Koloradu slijedi okršaj u Floridi gdje će Hit dobiti energiju sa tribina a gosti tražiti način da se odupru tom talasu, uz onaj koji će ih udariti čeono od ruke Batlera i družine.

Pred medijima je bio trener Nagetsa Majk Meloun koji je otkrio da je u pripremi treće utakmice (02.30, srijeda) igračima prikazao seriju različitih snimaka na kojima je uočio propuste njegove ekipe.

Fokus je bio samo na jednoj stvari:

– Svaki taj snimak je o disciplini. Gdje nam je disciplina, bilo da je u pitanju taktika, bilo da je pojedinačno ili je u pitanju odbrana bez prekršaja, gdje god da je potrebna – pokazao sam im 17 snimaka na kojima je 40 primljenih poena u drugoj utakmici. Za mene, to je šokantno-  rekao je trener Nagetsa.

Strateg Denvera kaže da ekipa može i mora bolje po ovom pitanju.

– Ono što možemo bolje je da budemo mnogo više disciplinovaniji u smislu plana igre, ko bi trebalo koga da čuva. Svi propusti koji se dese su nedostatak komunikacije… Previše je primjera bilo u drugom meču, mnogo za NBA finale, gdje imate igrače koji griješe zbog nedostatka komunikacije- locirao je Meloun najveće anomalije ekipe u drugom meču.

Zajedničko za oba meča finala je Denverov veliki pad u posljednjoj četvrtini. U obje utakmice to je bio period u kojem su primali najviše koševa uz visok procenat uspješnosti šuta protivnika.

Pročitajte još

Razlog tome je nedostatak discipline, kaže Meloun.

– Vidio sam nedostatak komunikacije i discipline. Igrali su zonu na nama ne samo u posljednjoj dionici i bilo smo ok sa tim… Želimo da igramo brzo, a oni žele sporije. Majami igra 2-2-1 pritisak u zoni. Mi igramo suviše sporo da bismo pokušali da napadnemo to, što nas dovodi do čestih situacija da šutiramo sa istekom napada.

Meloun ipak smatra da je sve do njegovih igrača i do toga kako oni budu među sobom funkcionisali – da se oni najviše pitaju a ne odbrana Majamija.

– Imamo mnogo momaka koji su igrali velike utakmice, tesirali su sebe u plej-ofu, tako da ne mislim da im je problematično bilo šta. Mislim da se samo nisu prodržavali discipline koja je potrebna za ovakvu utakmicu- zaključio je Meloun, prenosi B92.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije