Ostalo

"Proces se presporo odvijao i nije ispraćen profesionalno" Melisa Vargas bila na pragu odbojkaške reprezentacije Srbije

Uništila je naturalizovana Turkinja Melisa Vargas Srbiju u onom spektakularnom finalu Evropskog prvenstva.

"Proces se presporo odvijao i nije ispraćen profesionalno" Melisa Vargas bila na pragu odbojkaške reprezentacije Srbije
FOTO: OLIVIER MATTHYS/EPA

Upamtila je naša šira javnost tada Kubanku.

Zanimljivo je da je baš jedna od najboljih korektorki današnjice trebala da zaigra za reprezentaciju Srbije. Bilo je to za vrijeme mandata Zorana Terzića.

Po pričama koje su kolale, odustalo se od naturalizovanje Vargas pošto je procijenjeno da za nju, pored Tijane Bošković, ne bi moglo da se nađe mjesta.

Turska je iskoristila šansu, a upravo je bivši selektor Srbije Danijele Santareli idealno upario nju i Hande Baladin koja je bila prvi izbor na mjestu korektora za aktuelne prvakinje Evrope.

U razgovoru za Volley News, progovorila je Vargas o prilici da zaigra za srpsku selekciju.

– Željela sam da budem dio jake reprezentacije kako bih mogla da igram na velikim međunarodnim turnirima. Uvijek mi je bio san da igram na njima. Prvo mi je prišao Odbojkaški savez Srbije, ali se proces presporo odvijao i nije ispraćen profesionalno. Tako da, kako je vrijeme prolazilo, izabrala sam Tursku, jer sam tamo jedno vrijeme i igrala. Savez Turske je brzo završio svu potrebnu dokumentaciju i zahvalna sam na tome – ističe Kubanka.

Govorila je Vargas i o tome zašto je odlučila da napusti Kubu i ne igra za tamošnju reprezentaciju za čiji je A tim debitovala sa samo 13 godina?!

Pročitajte još

– Jedne sezone je trebalo da idem u Rusiju, u Uraločku, ali odjednom je Odbojkaški savez Kube odlučio da me pošalje u Češku. Tada je Savez odlučivao o svemu, uključujući i o tome gdje igračice treba da igraju. Završila sam u Prostejovu, sa majkom, to je mnogo olakšalo. Na kraju te sezone sam imala problema sa ramenom i operacija je bila neophodna. Za mene je to bio komplikovan period zato što nisam imala adekvatnu podršku Saveza – poručila je Vargas

I još malo o drami sa Kube…

– Kad sam odbila da idem na pripreme sa reprezentacijom, suspendovana sam na četiri godine. Štaviše, nisu mi dali ni da napustim zemlju. Srećom, ubrzo je sa mnom kontaktirala jedna sportska agencija, koja mi je pomogla sa rehabilitacijom i u procesu tokom te suspenzije. Zahvaljujući njima, poslije godinu i po dana sam konačno bila slobodna. Čim sam dobila pasoš, porodica i ja smo napustile Kubu i otišle za Beograd gdje sam počela da treniram individualno. U međuvremenu sam potpisala prvi ugovor sa Volerom iz Ciriha – zaključila je Vargas, prenosi Meridian sport.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu