Košarka

"Sad sam ovo pojeo i neću više nikada" Amerikanci probali Jokićevu omiljenu hranu (FOTO)

Američki novinari stigli su u Beograd kako bi napravili priču o Nikoli Jokiću, a pažnju im je privukla i hrana.

"Sad sam ovo pojeo i neću više nikada" Amerikanci probali Jokićevu omiljenu hranu (FOTO)
FOTO: JIM LO SCALZO /EPA

Američki novinari koji prate Denver u NBA ligi posjetili su ove nedjelje Beograd kako bi napravili priču o Nikoli Jokiću i srpskoj košarci, a naravno to se najbolje upoznaje uz našu hranu i piće.

Oduševljeni su srpskom rakijom i domaćom hranom, a zbog Nikole Jokića su isprobali i burek, jelo koje nije zaobilazio u ranim igračkim danima i zbog čega ga je i bivši trener Dejan Milojević često “peckao”. Volio je Jokić da pojede burek prije ili poslije treninga, a sada su se i američki novinari uvjerili zašto nije mogao da mu odoli.

– Ovog jutra sam prvi put probao burek, a možda je to bio i moj posljednji ikada -napisao je Adam Mers, američki novinar i dodao:

– Bilo je dobro, ali je to užina od tipa 5.000 kalorija… I to mislim prije nego što popiješ jogurt.-

– Istina je to za Jokića. Angažovali smo nutricionistu i naš kondicioni trener Marko Ćosić, koji je zaista vrhunski trener, napravio je fantastičan program rada. Drugo, odredio je režim ishrane, a mi smo se ubili radeći na tome, ali vidjeli smo da to ne ide u očekivanom smjeru. I onda shvatimo da on doručkuje pola kile bureka i popije flašu koka-kole za cijeli dan. Tada shvatiš da to mora da se promjeni. Sa Ćosom je mnogo promjenio tijelo i Ćosa je mnogo zaslužan što je on došao na nivo da može da se bavi profesionalnim sportom – ispričao je Milojević u jednom intervjuu za Jokića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu