Fudbal

Nisu vrijedile akreditacije: Novinarima neće biti lako u Kataru (VIDEO)

Mjesecima unazad govorilo se posebnim pravilima koja će predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru načiniti umnogome drugačijim u odnosu na brojna takmičenja tog tipa kojima smo do sada svjedočili. A sada smo to mogli da vidimo na djelu.

Nisu vrijedile akreditacije: Novinarima neće biti lako u Kataru (VIDEO)
FOTO: @TV2BREAKING ./ TWITTER / PRINTSCREEN

Novinari iz čitavog svijeta su već stigli u bliskoistočnu zemlju, dosta ekipa se sprema na ovaj put, a među onima koji su već tamo su članovi danske “TV2 Njuz” stanice. Upravo su oni imali priliku da se uvjere u to, da svoj posao neće moći da rade baš onako kako su navikli.

Uživo uključenje novinara Rasmusa Tantholdta prekinulo je obezbjeđenje, koje je prišlo njegovom kolegi kamermanu i njemu te ih onemogućilo da rade ono zbog čega su tu. Tom prilikom bili su jasni da ne postoji šansa da nastave sa snimanjem, uz prijetnju da će im razbiti kameru ukoliko se ogluše.

Novinar je pokazao urednu akreditaciju izdatu od strane organizatora, ali ni to nije pomoglo, a kako su saopštili iz televizhije, ekipa je imala sve neophodne dozvole da izvještava sa javnog mesta.

– Plaše se šta će stići do šire javnosti. Prema mom iskustvu, nakon što sam izvještavao iz 110 zemalja, što je više prljavog veša to je posao novinarima i reporterima teži. Ne dopada im se činjenica da su sada novinari iz cijelog svijeta tu, da snimaju kampove za migrante, da razgovaraju sa homoseksualcima. Oni žele da prikažu samo veliku fudbalsku žurku, ali očigledno sve mora da se radi uz njihovu dozvolu – rekao je Tantholdt.

Ipak, incident se ubrzo smirio, a pola sata nakon reakcije obezbjeđenja, došlo je do potvrde da su akreditacije uredne.

– Na kraju smo skoro dobili izvinjenje. Ne u potpunosti naravno, ali dobio sam čašu soka od nara, možda je to bio način da mi se uputi neka vrsta izvinjenja – pojasnio je reporter.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu