Fudbal

Stigao odgovor "vječitih": Evo šta su Zvezda i Partizan poručili Nemanji Matiću

FK Crvena zvezda i FK Partizan odgovorili su Nemanji Matiću.

Stigao odgovor "vječitih": Evo šta su Zvezda i Partizan poručili Nemanji Matiću
FOTO: SRDJAN SUKI/EPA

Srpski fudbaler dotakao se zanimljivih tema u intervjuu za “Yu planet”, a jedno od pitanja je bilo šta bi savjetovao mlađem sebi kada bi mogao.

Član Rena je istakao da bi zaobišao epizode u Zvezdi i Partizanu, gdje je bio kao mlad fudbaler, jer to prema njegovim riječima, to je bilo samo gubljenje vremena.

Nakon toga predstavnici omladinskih škola večitih rivala odgovorili su Nemanji Matiću, navodeći da bivši reprezentativac Srbije griješi.

– Čitao sam šta kaže Nemanja Matić. Da li je njega neko naučio, ili nije… Bio sam igrač, razmišljao sam u jednom trenutku da me treneri nisu naučili… Sada kada sam trener, mogu slobodno da kažem da, možda ja nisam htio da slušam trenere. Shvatam da sam ja bio taj koji je griješio. Gledam na cijelu tu situaciju iz ove pozicije. Pazite, igrač misli na sebe, a trener mora da razmišlja o svemu. Mislim da Nemanja sve što je naveo ne kaže zlonamjerno, fali mu da uđe u sistem rada omladinske škole. Da vidi, da fudbal nije tako jednostavan kad se gleda sa strane. Sve je to mnogo kompleksnije – rekao Đorđije Ćetković, trener u omladinskoj školi Partizana za Kurir i dodao:

Pročitajte još

“Verujte mi, za razvoj fudbalera ima nešto i do igrača. Neki kasno upiju, neki se ne razviju na vrijeme, pa učine to kasnije… Možda nivo talenta Nemanje Matića nije prihvatao neke stvari u određenom životnom periodu, pa je kasnije uspio sve to da probije. Ne vjerujem da ga ništa nisu naučili u Srbiji, odnosno u Zvezdi i Partizanu”, poručio je Ćetković.

Sličan odgovor za isti list dao je i Nikola Jelić, direktor Omladinske škole Crvene zvezde.

FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA
FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

– Nemanja Matić ima pravo na svoje mišljenje. Veliki je igrač, veliko ime… Opet, stvari ne treba generalizovati. Ako je u tom momentu njegove karijere bilo tako kako kaže, ne mora da znači da je i sada tako. Većina igrača u srpskim reprezentativnim selekcijama dolaze iz Zvezde i Partizana. I mi i naše komšije pravimo velike transfere. Evo primjera, Vladimir Lučić, Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković igraju standardno za prvi tim Crvene zvezde i to u Ligi šampiona. Ne znam da li ijedan tim u elitnom UEFA takmičenju ima tri klinca iz svoje škole u prvom timu – rekao je Jelić i dodao:

“Ako ćemo po tome, kako priča Nemanja Matić. Jedinstvo iz Uba, njegov klub, promijenilo je tri trenera u sezoni. Po tome, onda više niko ne treba da ide tamo. Ali, nije tako. Opet kažem, stvari ne treba generalizovati. Imam aposlutno poštovanje prema Nemanji Matiću. Čovjek je uložio veliki novac. Svaka mu čast što sve to radi u Ubu, ali nije u pravu. Mi u Zvezdi bavimo se svojim poslom i ne gledamo u tuđe dvorište” istakao je Jelić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije