Fudbal

Stigla "preporuka" od državnog vrha: Da li će Crvena zvezda i Partizan promijeniti destinaciju priprema

Bliži se kraj jesenjeg dijela sezone u Super ligi Srbije koja bi trebalo da se okonča 22. decembra, pa klubovi uveliko prave planove za zimske pripreme.

Stigla "preporuka" od državnog vrha: Da li će Crvena zvezda i Partizan promijeniti destinaciju priprema
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Tradicionalne destinacija za tako nešto je do sada bila Turska sa svojim sportskim turističkim centrima poput Antalije i Beleka, međutim ove zime srpski klubovi mogli bi da promijene mjesto boravka tokom priprema.

Sport klub prenio je informaciju da članovi Super lige Srbije dobili “preporuku” od strane državnog vrha da pripreme odrade na Kipru.

“Rajsko ostrvo” nije bila nepoznanica za timove ni do sada, međutim ističe se da se ovoga puta radi o poslovnom aranžmanu na najvišem nivou.

Isti izvor navodi da je to napravilo problem pojedinim klubovima koji su već uplatili značajan dio od ukupne cijene priprema u Antaliji, ali da će promijeniti svoje planove i poslati ekipe na Kipar.

Sport klub takođe navodi da Crvena zvezda neće, kako je ranije najavljeno, u Katar. Otkazan je odlazak na Bliski istok, međutim, za sada nema definitivne potvrde o odlasku na Kipar. Iz kancelarije Partizana već je saopšten plan priprema u Antaliji, zakazane su i utakmice, ali postoji rješenost da ekipa krene na jedno od egzotičnih mjesta na ostrvu u Sredozemnom moru. 

Pročitajte još

Vojvodina će, definitivno, umjesto u Turske put Kipra, zajedno sa proligašem Mladošću GAT. Na Kipar bi trebalo da krenu i kruševački Napredak, lučanska Mladost, Spartak Ždrepčeva krv, pančevački Železničar, IMT…

Takođe, isti put bi trebalo da krenu i sudije u Super ligi Srbije koje bi odradile svoje pripreme i prisustvovale seminaru na Kipru, prenose Sportske net.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije