Ostalo

Stigle kao rukometašice, pa postali migranti: Nestale igračice Kameruna pred meč sa Hrvatskom

Ženska rukometna reprezentacija Kameruna biće neočekivano oslabljena u utakmici sa Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, jer su dvije igračice nestale iz kampa nacionalnog tima ove afričke zemlje u noći između četvrtka i petka.

Stigle kao rukometašice, pa postali migranti: Nestale igračice Kameruna pred meč sa Hrvatskom
FOTO: ADAM IHSE/EPA

Benedikt Manga Ambasa i Marijan Batamag nisu se pojavile na doručku, a kasnije je utvrđeno da se nisu ni „uspavale“, naprotiv.

Njima je uspjelo da uteknu uprkos tome što je Rukometni savez Kameruna, svjestan da ova praksa postoji već duži niz godina, imao organizovanu „pratnju“ čiji je zadatak bio da spriječi eventualnu transformaciju iz sportiste u migranta.

– Vidjela sam izveštaje da su dvije igračice nestale. U Savezu kažu da su pazili dobro na svoju ekipu, ali nisu krivi što su njih dvije nestale – izjavila je kamerunska novinarka Leokadija Bongben u intervjuu za gohandball.com.

Pročitajte još

Ljetos je pred meč Hrvatska – Burundi na Svjetskom prvenstvu za kadete nestalo čak deset mladića iz redova afričke selekcije, ali su ubrzo pronađeni u Belgiji, podsjeća Sport klub.

Hrvatska i Kamerun sastaju se u subotu od 18 časova u dvorani „Skandinavijum“ u Geteborgu, u isto vrijeme kada će u „Jiske Bank Boksenu“ u Herningu početi duel između rukometašica Srbije i Njemačke.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu