Fudbal

(VIDEO) "Džaba vam novci, moji sinovci" Rade Bogdanović bez dlake na jeziku, opleo po Zvezdi i Partizanu

Tokom gostovanja na Una televiziji, nekadašnji fudbaler, a danas popularni fudbalski analitičar Rade Bogdanović nije se samo bavio selektorom Stojkovićem, nego se pred kraj razgovora dotakao i priče o dva najveća srpska kluba, Crvenoj zvezdi i Partizanu.

(VIDEO) "Džaba vam novci, moji sinovci" Rade Bogdanović bez dlake na jeziku, opleo po Zvezdi i Partizanu
FOTO: UNA TELEVIZIJA/YOUTUBE/SCREENSHOT

On se nadovezao na nedavne intervjue Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova koji su takođe kritilki govorili o stanju u srpskom fudbalu, prije svega kada je u pitanju trenerska struka.

‘- Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov su prije 3-4 godine bili meta moje kritike, ali su dali dva zanimljiva intervjua. Nedavno je Kolarov rekao da nemamo struku i 100 posto je u pravu, jer mi nemamo stručnjake koji će da vode djecu da igraju dobar fudbal. Mi radimo sve ‘genski’. Djeca su genetski predodređena za sport i na taj talenat oni izguraju svoju karijeru ako neko ima šanse da se ranije dočepa Evrope. Znači, mi struku nemamo.

Što se tiče Matićeve izjave, Crvena zvezda je generator poprilično loše atmosfere u Srbiji. To je jedan fudbalski klub, ako ćemo pošteno i realno, ono što znamo i vidimo, fudbalski siluje ostatak fudbalske Srbije zarad sebe i svojih rezultata. 

Partizan je već onako poprilično jedna ozbiljna ruina od fudbalskog kluba. Dobro, prvi su, ali teško će to izdržati.

Pročitajte još

Evo, neki dan sjedim i gledam. Vidite kako je Zvezda prošla u Evropi. Silna ulaganja, novci, reklame, marketing… Džaba vam novci, moji sinovci. To je sve marketinško silovanje, pretvaranje, bežanje od stvarnosti – rekao je Bogdanović.

A da se neko ne bi osjetio uvrijeđenim, Rade je na kraju naglasio da sve ovo ne priča iz neke loše namjere.

– ‘Ja nisam zloban, ono što mislim ja ću da kažem, a oni neka razmišljaju da li sam u pravu ili ne. Mislim da sam bio u pravu za svaku riječ u posljednje 3-4 godine’ – rekao je Rade, prenose Sportske net.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije