Tenis

(VIDEO) Protivnik poslao lopticu kroz mrežu, sudija priznala poen: Kecmanović izgubio živce i ispao sa turnira, morao reagovati supervizor

Miomir Kecmanović je zaustavljen u drugom kolu turnira u Adelejdu, u meču koji je trajao tri sata i 40 minuta protiv Džeka Drejpera.

(VIDEO) Protivnik poslao lopticu kroz mrežu, sudija priznala poen: Kecmanović izgubio živce i ispao sa turnira, morao reagovati supervizor
FOTO: DANIEL PEREZ/EPA

Britanac je uspio da spasi dvije meč lopte, ali je meč kulminaciju doživio u taj-brejku trećeg seta kada je sudija poslije loptice koja je prošla kroz mrežu, dosudila poen Drejperu.

Kecmanović je tada ušao u raspravu, pozvan je supervizor i na kraju je Drejper slavio sa 5:7, 7:6 (11:9), 7:6 (9:7).

Imao je Miomir Kecmanović lijepu šansu da se domogne četvrtfinala turnira u Adelejdu, ali ga je poslije tri sata i 40 minuta borbe zaustavio Džek Drejper, pobjedivši ga sa 5:7, 7:6 (11:9), 7:6 (9:7) u meču koji je pravu kulminaciju imao u taj-brejku trećeg seta pri rezultatu 5:5. 

Naime, tada je Britanac jednu loptu poslao kroz mrežu, ona je pala u Kecmanovićevo polje, a sudija je najnormalnije dosudila poen Drejperu

Kecmanović je tada izgubio živce, počeo da se svađa, a onda je tražio i da supervizor dođe na teren. Drejper je sve vrijeme mudro čekao i ćutao, slegnuo je ramenima – naravno da ne bi priznao da je loptica prošla kroz mrežu – pustio je da se srpski teniser izviče i izgubi fokus, te je meč priveo kraju. 

Pročitajte još

Uspio je Drejper da spase dvije meč lopte, a onda i da slavi. 

Prava šteta što Kecmanović nije iskoristio jednu od dvije meč lopte u drugom setu, pa 15:40 na 4:4 u trećem, ali platio je i danak neiskustvu jer je počeo da se svađa, izgubio je koncentraciju i kao što to obično biva, potpuno pao, prenosi Sportal.

Prije ovog turnira, Kecmanović je igrao u Hong Kongu, gdje je takođe zaustavljen u 2. kolu od Fransisa Tijafoa. 

Naredni turnir za Mišu biće Australijan open. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu