Ostalo

(VIDEO) Sanja medalju na Olimpijskim igrama: Elvedina Muzaferija otkrila koliko joj novca treba za jednu sezonu

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija (24) zablistala je tokom nastupa prošlog vikenda u Švajcarskoj, a za Blik je pričala o tome koliko zaradi i koliko joj je potrebno tokom sezone.

(VIDEO) Sanja medalju na Olimpijskim igrama: Elvedina Muzaferija otkrila koliko joj novca treba za jednu sezonu
FOTO: JEAN-CHRISTOPHE BOTT/EPA

Prvo je 4. mjestom u spustu napravila veliko čudo, a sjajnu formu potvrdila je 16. mjestom u superveleslalomu i to sa startnim brojem 46.

– Treba mi oko 130.000 evra po sezoni. Nije lako naći sponzore – kazala je Muzaferija koje je otkrila da godišnje od nastupa zaradi oko 16.000 evra.

Poseban problem pravi joj činjenica da ne može trenirati tokom cijele godine, te mora praviti kompromise.

– Moram praviti kompromise, posebno ljeti i jeseni, jer je treniranje tada teško moguće. Zato obično na pripreme idem pred kraj zime – kazala je Muzaferija.

Ona je odrasla u Visokom, udaljenom oko 40 minuta vožnje od Sarajeva i najbližeg skijališta.

– Kada sam imala pet godina, roditelji su me dali u školu skijanja. A pošto su i oni bili početnici, odmah su naučili skijati – kazala je kroz smijeh.

Pročitajte još

Uprkos svim poteškoćama Elvedina Muzaferija gleda naprijed i očekuje nove uspjehe.

– Voljela bih jednog dana osvojiti Svjetsko prvenstvo. I osvojiti medalju na Olimpijskim igrama. Nemoguće? Čula sam ovu riječ od mnogih ljudi u prošlosti. Nikad ih nisam slušala. I neću to raditi ni ubuduće – hrabro je kazala.

Inače, Muzaferija je sjajnim nastupima ove sezone već zaradila oko 15.000 evra u Svjetskom kupu, a samo od nedavnog osvajanja četvrtog mjesta u spustu inkasirala je oko 9.000 evra.

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije